Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 augusti

Svalkande gurksoppa

Gurka i soppa kan kännas ovant, men är fantastiskt gott och vanligt på många platser i världen. Prova Katarina Ekeströms fina recept.

Denna fräscha soppa kan bli en ny favorit i gurktider. Len och smakrik. Du känner igen den från klassisk tzatziki.

Läs också: Goda lammfärsbiffar

Svalkande gurksoppa

Skriv ut

Ingredienser (4–6 personer)

  • 2 slanggurkor, eller 4-6 små
  • 4 dl tjock yoghurt
  • 1 msk koncentrerad kyckling- eller vegofond
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 6 myntablad
  • 2 kvistar persilja
  • ¼ finhackad färsk chili, det ska bara vara ett litet sting ingen direkt hetta
  • salt
  • svartpeppar
  • Tillbehör:
  • citronklyftor
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär gurkan i bitar, lägg i blender eller beredare. Häll på yoghurt och fond. Lägg i vitlök, mynta, persilja och lite chili.
  2. Kör till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. Kyl minst en halvtimma.
  3. Häll upp i karaff med isbitar och servera direkt. Isen ska inte smälta då blir soppan för tunn.
  4. Ställ fram en skål med citronklyftor och olivolja för var och en att droppa i. Surdegsbröd i generösa bitar är gott till.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen