Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 oktober 2018

Gurkyoghurt på tvären

Gurkan skuren på längden med yoghurten ovanpå ger en ny känsla åt klassikern tzatziki.

 Gurkyoghurt på tvären är som en öppen tzatziki.
Gurkyoghurt på tvären är som en öppen tzatziki. FOTO: Katarina Ekeström

Prova att förnya ett recept med en enkel förändring! Det här gurkreceptet innehåller samma ingredienser som en vanlig tzatziki, men blir som nytt bara genom att gurkan skärs på ett annorlunda sätt.

Läs också: Så lägger du in din saltgurka

Gurkyoghurt på tvären

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 gurka
  • 1 tsk salt
  • 2 dl tjock yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kvist finskuren färsk mynta eller ½ tsk torkad

Gör så här:

  1. Skär gurkan i tunna skivor på längden. Blanda med salt och låt stå tio minuter. Häll bort vätskan som bildas.
  2. Blanda yoghurten med riven vitlök och mynta. Lägg gurkan på ett fat och skeda yoghurten över.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen