Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 21 juni

Håkan Larssons midsommartips: Tartar på matjes

Lands Håkan Larsson tipsar om ett supergott och lättlagat tilltugg till midsommarölen. Här får du favoritreceptet.

 Gott och lättlagat. Håkan Larssons tartar på matjes blir lätt en favorit på midsommarfesten.
Gott och lättlagat. Håkan Larssons tartar på matjes blir lätt en favorit på midsommarfesten.

Tartar på matjes smakar underbart gott till din favoritöl. Håkan Larssons lättgjorda rätt är perfekt som tilltugg eller på buffébordet.

Röran kan göras i förväg men bör läggas på brödet precis före servering.

Glad midsommar!

Läs också: Glömd maräng med jordgubbar, grädde, glassLäs också: Du hittar alla våra härliga midsommarrecept här!

Tartar på matjes

Ingredienser:

  • 24 bitar
  • 2 burkar matessill, 250 g avrunnen vikt
  • 3 msk fint hackad inlagd rödbeta
  • 3 msk finhackad gul lök
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 äggula
  • 12 skivor kavring
  • smör
  • Servering:
  • 2 msk creme fraiche smaksatt med fransk senap
  • gräslök

Gör så här:

  1. Hacka sillen fint och blanda med hackad rödbeta, lök, dill och äggula. Kan göras i god tid.
  2. Smöra kavringskivorna och ta ut 2 rundlar ur varje med till exempel ett snapsglas (cirka 4 cm diameter).
  3. Klicka på matjesröran. Toppa med en klick senapscreme fraiche och klippt gräslök.

Recept: Håkan Larsson

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen