Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 december 2018

Halländsk grönkål med skinkspad

Halländsk långkål är en sydsvensk julbordsklassiker på grönkål som kokas mjuk i skinkspad.

 Byt skinkspat mot vatten om du vill ha en helt vegetarisk rätt.
Byt skinkspat mot vatten om du vill ha en helt vegetarisk rätt. FOTO: Istock

Rätten passar utmärkt som en sidorätt till skinkan, julkorven och köttbullarna.

Den färska grönkålen kan bytas mot 500 gram fryst. Tänk då på att låta den tina och pressa sedan ut vattnet innan du följer de övriga steg i receptet.

Läs även: 5 vetenskapliga skäl till att du ska äta grönkål – varje dag

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2 grönkålsstånd, medelstora
  • 1,5 l skinkspad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • strösocker

Gör så här:

  1. Repa grönkålsbladen från stjälkarna och skölj dem.
  2. Koka kålen mjuk i skinkspad i ca 30 minuter. Ta upp kålen, låt rinna av och hacka grovt.
  3. Fräs kålen i smör under omrörning några minuter utan att ta färg.
  4. Tillsätt vispgrädden och låt puttra en stund. Smaksätt med salt, vitpeppar och lite strösocker.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen