Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 februari

Hallonbullar med vaniljkräm

Bullar med hallon och vanilj - vad sägs om det? Ljuvligt goda är de i varje fall och de kommer ha en rykande åtgång för alla och envar. Baka redan i dag!

 Smaskigt söta och med vanilj som pricken över i:et, det här är bullar du inte vill missa.
Smaskigt söta och med vanilj som pricken över i:et, det här är bullar du inte vill missa. FOTO: Lisa Odemyr

Receptmakaren Mikaela Odemyr bakar utan mjölk, ägg och nötter. Perfekt för allergiker och supergott för alla, de här bullarna kommer att bli en riktig favorit även för de som inte är allergiska.

 Bakboken Fika med Mikaela bjuder på många goda recept.
Bakboken Fika med Mikaela bjuder på många goda recept. FOTO: Lisa Odemyr
Gillar du mat & bak? Läs tidningen Land

Hallonbullar med vaniljkräm

Skriv ut

Ingredienser (20 bullar):

  • Deg:
  • 2 dl vätska (havredryck, rismjölk eller vatten)
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 1/2 dl strösocker
  • 25 g jäst (för söta degar)
  • 8 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 dl havregrädde
  • 2 msk Marsanpulver (kontrollera innehållsförteckningen att Marsanpulvret är mjölkfritt)
  • 3 msk strösocker
  • 40 hallon (färska eller frysta)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Värm vätskan till 37 grader i en kastrull och rör ihop margarinet och sockret i en bunke.
  3. Smula ner jästen i en ny bunke. Häll över den ljumma vätskan och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt margarinet och sockret och hälften av mjölet. Arbeta successivt in resten av mjölet.
  4. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
  5. Lägg degen på ett mjölat bord och knåda snabbt ihop den. Kavla ut degen så att den blir 1 cm tjock och tag ut rundlar som är 8–10 cm i diameter.
  6. Gör fyllningen. Följ anvisningarna på förpackningen till Marsanpulvret, men byt ut mjölken mot havregrädde.
  7. Lägg en klick Marsankräm på varje rundel och toppa med två hallon. Nyp ihop rundlarna och lägg den ihopnypna sidan nedåt i en bullform. Låt jäsa i 20 minuter.
  8. Grädda bullarna i cirka 8 minuter mitt i ugnen. Låt svalna på galler.

Recept: Mikaela Odemyr Foto: Lisa Odemyr

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen