Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 augusti 2019

Hallonmuffins

Söta, fluffiga och alldeles underbara! Till nästa sommarfika måste du testa de här smarriga hallonmuffinsen.

FOTO: Istock

Hallon är ett av våra allra godaste bär. Se till att sätta sprätt på sommarens skörd med hjälp av de här urgoda muffinsen. Cream cheese – färskost – gör dessa riktigt fluffiga.

Servera till kaffet eller med ett glad iskall saft, lemonad eller mjölk.

Tips! Du kan använda frysta hallon lika gärna som färska. Läs också: Våra godaste saftrecept hittar du här!

Hallonmuffins

Skriv ut

Ingredienser:

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,7 dl socker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 125 g cream cheese, rumsvarmt
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk smält smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl hallon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Blanda mjöl, 1,7 dl socker, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Mixa cream cheese mjukt med elvisp i en annan bunke. Blanda i mjölk, smör och ägg och blanda väl (vispa ej).
  4. Lägg i mjölblandningen och rör runt försiktigt tills de två blandningarna gått ihop – rör inte för länge, smeten ska hellre vara lite klumpig än för slät. Vänd sen in hallonen.
  5. Häll smeten i muffinsformar på plåt eller på muffinsplåt. Strö lite strösocker på varje muffin. Baka i ugn ca 20-25 minuter. Du kan testa med en sticka att de är torra.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen