Recept 2 augusti 2019
Hallonmuffins
Söta, fluffiga och alldeles underbara! Till nästa sommarfika måste du testa de här smarriga hallonmuffinsen.
Hallon är ett av våra allra godaste bär. Se till att sätta sprätt på sommarens skörd med hjälp av de här urgoda muffinsen. Cream cheese – färskost – gör dessa riktigt fluffiga.
Servera till kaffet eller med ett glad iskall saft, lemonad eller mjölk.
Tips! Du kan använda frysta hallon lika gärna som färska. Läs också: Våra godaste saftrecept hittar du här!
Hallonmuffins
Skriv ut
Ingredienser:
- 4,5 dl vetemjöl
- 1,7 dl socker
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 125 g cream cheese, rumsvarmt
- 1 dl mjölk
- 4 msk smält smör
- 2 ägg
- 2,5 dl hallon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Blanda mjöl, 1,7 dl socker, bakpulver och salt i en bunke.
- Mixa cream cheese mjukt med elvisp i en annan bunke. Blanda i mjölk, smör och ägg och blanda väl (vispa ej).
- Lägg i mjölblandningen och rör runt försiktigt tills de två blandningarna gått ihop – rör inte för länge, smeten ska hellre vara lite klumpig än för slät. Vänd sen in hallonen.
- Häll smeten i muffinsformar på plåt eller på muffinsplåt. Strö lite strösocker på varje muffin. Baka i ugn ca 20-25 minuter. Du kan testa med en sticka att de är torra.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.