Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 augusti

Hallonmuffins

Söta, fluffiga och alldeles underbara! Till nästa sommarfika måste du testa de här smarriga hallonmuffinsen.

FOTO: Istock

Hallon är ett av våra allra godaste bär. Se till att sätta sprätt på sommarens skörd med hjälp av de här urgoda muffinsen. Cream cheese – färskost – gör dessa riktigt fluffiga.

Servera till kaffet eller med ett glad iskall saft, lemonad eller mjölk.

Tips! Du kan använda frysta hallon lika gärna som färska. Läs också: Våra godaste saftrecept hittar du här!

Hallonmuffins

Skriv ut

Ingredienser:

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,7 dl socker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 125 g cream cheese, rumsvarmt
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk smält smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl hallon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Blanda mjöl, 1,7 dl socker, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Mixa cream cheese mjukt med elvisp i en annan bunke. Blanda i mjölk, smör och ägg och blanda väl (vispa ej).
  4. Lägg i mjölblandningen och rör runt försiktigt tills de två blandningarna gått ihop – rör inte för länge, smeten ska hellre vara lite klumpig än för slät. Vänd sen in hallonen.
  5. Häll smeten i muffinsformar på plåt eller på muffinsplåt. Strö lite strösocker på varje muffin. Baka i ugn ca 20-25 minuter. Du kan testa med en sticka att de är torra.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen