Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 juni

Hallonsaft

Hallonsaft smakar sommar när den är som bäst. Här får du ett fantastiskt recept med ett milt stråk av vanilj.

 Hallonsaft är enkelt att göra själv. Smakar underbart av sommar och sol.
Hallonsaft är enkelt att göra själv. Smakar underbart av sommar och sol. FOTO: Ove Lindfors

Sommar och hallonsaft hänger tätt ihop för många av oss. Vaniljen ger den här underbara saften en extra rund och mjuk smakbrytning.

Läs också: Gör härlig sommarsmoothie med hallon och vanilj

Hallonsaft med vanilj

Skriv ut

Ingredienser (ca 1 liter):

  • 2 liter hallon
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vatten
  • 5 dl strösocker per liter avrunnen saft

Gör så här:

  1. Rensa hallonen och lägg i en gryta. Klyv vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i grytan och lägg även ner själva stången. Häll på vattnet.
  2. Koka på svag värme under lock under 10–15 minuter. Kläm bären mot grytans kant så att saften pressas ut.
  3. Sila bärmassan genom en silduk. Låt den självrinna i cirka 30 minuter.
  4. Skölj ur grytan. Mät saften och häll tillbaka den i grytan. Rör i sockret. Koka upp på svag värme och rör så att sockret löser sig. Ta grytan från värmen och skumma av.
  5. Häll upp hallonsaften på väl rengjorda flaskor. Fyll ända upp och sätt på en kork. Låt hallonsaften kallna och förvara den mörkt och svalt eller i kylen.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen