Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 augusti 2019

Hallonsorbet

När det är riktigt varmt hjälper inte glass – då ska det vara den isigare varianten sorbet. Den här gör du enkelt utan glassmaskin.

 Härlig hemmagjord hallonsorbet.
Härlig hemmagjord hallonsorbet. FOTO: Istock

Hallonsorbet gör du snabbt och enkelt och det smakar drömlikt när temperaturen stiger. Den här kan du äta i strut, i glas eller varför inte servera till kladdkakan?

Hallonsorbet

Skriv ut

Ingredienser:

  • 500 g hallon
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 äggvita

Gör så här:

  1. Koka upp hallon, socker och vatten i en kastrull. Låt kallna och mixa sen blandningen slät i en matberedare eller med en stavmixer.
  2. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vänd ner i hallonblandningen och blanda väl.
  3. Lägg sorbeten i en frystålig skål eller burk med lock och frys i ca 30 minuter. Mixa sen ännu en gång och frys i ca 1 timme tills sorbeten har önskad konsistens.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen