Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 augusti

Hallonsorbet

När det är riktigt varmt hjälper inte glass – då ska det vara den isigare varianten sorbet. Den här gör du enkelt utan glassmaskin.

 Härlig hemmagjord hallonsorbet.
Härlig hemmagjord hallonsorbet. FOTO: Istock

Hallonsorbet gör du snabbt och enkelt och det smakar drömlikt när temperaturen stiger. Den här kan du äta i strut, i glas eller varför inte servera till kladdkakan?

Hallonsorbet

Skriv ut

Ingredienser:

  • 500 g hallon
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 äggvita

Gör så här:

  1. Koka upp hallon, socker och vatten i en kastrull. Låt kallna och mixa sen blandningen slät i en matberedare eller med en stavmixer.
  2. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vänd ner i hallonblandningen och blanda väl.
  3. Lägg sorbeten i en frystålig skål eller burk med lock och frys i ca 30 minuter. Mixa sen ännu en gång och frys i ca 1 timme tills sorbeten har önskad konsistens.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen