Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 augusti 2021

Hallontorpets mazarinkaka

I Hallontorpets ljuvliga trädgård utanför Eslöv serveras denna supergoda kaka. Här får du receptet!

 Sommarfika med smak av mazarin och hallon.
Sommarfika med smak av mazarin och hallon. FOTO: Charlotte Gawell

Passa på så länge det finns färska bär på buskarna. Annars går det bra med frysta.

Detta härliga recept kommer från Hallonboken av Ingar Nilsson.

Läs också: Ljuvligt god Pinocchiotårta

Hallontorpets mazarinkaka

Skriv ut

Ingredienser (10–12 bitar)

  • Deg:
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smält smör
  • Mazarin:
  • 300 g mandelmassa
  • 100 g rumstempererat smör
  • 4 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g hallon, frysta går bra

Gör så här

  1. Rör ihop de torra ingredienserna. Rör ner det smälta smöret och blanda till en deg. Tryck ut degen i en form med diametern 22 centimeter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandel­ massan grovt och blanda med smöret med elvisp. Blanda i äggen ett i taget.
  3. Häll i vetemjöl och bakpulver och rör till en slät smet. Häll smeten i formen och tryck i hallonen.
  4. Grädda i ugnen i cirka 40 minuter. Kontrollera med en sticka om kakan är klar, stickan ska vara torr.

Recept: Ingar Nilsson

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen