Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 november 2019

Carbonara med eldost

Den krämiga pastafavoriten carbonara består av favoriterna äggula, riven hårdost och fläsk. I det här receptet har köttet bytts ut mot härlig eldost!

 Pasta carbonara med knapriga tärningar av den svenska varianten av halloumi – eldost.
Pasta carbonara med knapriga tärningar av den svenska varianten av halloumi – eldost. FOTO: ICA/Mathias Nordgren

Pasta carbonara är en klassiker som med små medel går att förvandla till en vegetarisk rätt. Det handlar om att byta ut sidfläsket mot ljuvligt gyllene stekt halloumiost.

Vill du köpa svensk ost av liknande slag passar grillost, eldost och hallåmi utmärkt.

Läs också: Julens saftigaste revbensspjäll – recept!

Eldost carbonara

Skriv ut

Ingredienser (4 port):

  • 400 g spaghetti
  • 200 g halloumi
  • 1 msk rapsolja
  • 1 stor riven vitlöksklyfta
  • 4 äggulor
  • 1 dl riven lagrad smakrik hårdost
  • 2 krm salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 dl hackad persilja

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnet.
  2. Skär osten i små tärningar. Stek i oljan tills de är gyllene. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 1 minut.
  3. Vispa ihop kokvattnet med äggulor, ost, salt och peppar. Häll ner i ostfräset tillsammans med pastan och värm på svag värme under omrörning någon minut. Strö över persilja och servera direkt.

Recept: Ica

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen