Recept 20 november 2019
Carbonara med eldost
Den krämiga pastafavoriten carbonara består av favoriterna äggula, riven hårdost och fläsk. I det här receptet har köttet bytts ut mot härlig eldost!
Pasta carbonara är en klassiker som med små medel går att förvandla till en vegetarisk rätt. Det handlar om att byta ut sidfläsket mot ljuvligt gyllene stekt halloumiost.
Vill du köpa svensk ost av liknande slag passar grillost, eldost och hallåmi utmärkt.
Läs också: Julens saftigaste revbensspjäll – recept!
Eldost carbonara
Skriv ut
Ingredienser (4 port):
- 400 g spaghetti
- 200 g halloumi
- 1 msk rapsolja
- 1 stor riven vitlöksklyfta
- 4 äggulor
- 1 dl riven lagrad smakrik hårdost
- 2 krm salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1/2 dl hackad persilja
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnet.
- Skär osten i små tärningar. Stek i oljan tills de är gyllene. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 1 minut.
- Vispa ihop kokvattnet med äggulor, ost, salt och peppar. Häll ner i ostfräset tillsammans med pastan och värm på svag värme under omrörning någon minut. Strö över persilja och servera direkt.