Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 28 april 2017

Hamburgerbröd – perfekt till grillade hamburgare

Om du grillar hamburgare så vill du så klart baka eget hamburgerbröd. Testa det här receptet, oemotståndligt!

FOTO: Katarina Ekeström

Riktigt goda grillade burgare blir ännu godare med eget hamburgerbröd! Det här receptet gör att du höjer smaken rejält, receptmakare är Katarina Ekeström som testat sig fram till det perfekta hamburgerbrödet.

Hamburgerbröd(10-12 hamburgerbröd)

Skriv ut

Ingredienser

 • 8 ½ dl vetemjöl special
 • 2 tsk salt
 • 1 msk socker
 • ¼ pkt jäst
 • 1 dl mjölk
 • 2 dl vatten
 • 1 ägg
 • 40 g rumsvarmt smör
 • ev äggula + vatten att pensla med

Gör så här

 1. Blanda de torra ingredienserna, mjöl, salt och socker, i en skål.
 2. Lägg jästen i en degblandare tillsammans med vatten och mjölk. Du behöver inte värma vätskan. Kör maskinen till jästen löst sig.
 3. Knäck i ägget och klicka i det rumsvarma smöret innan du häller på de torra ingredienserna och kör igång maskinen. Låt den jobba i tio minuter. Arbetar du för hand får du lägga till ytterligare några minuter.
 4. Jäs degen i ca en timme, till dubbel storlek. Ställ in skålen i en plastkasse så torkar den inte på ytan. Ta ut degen och rulla 10 till 12 bröd beroende på storleken du önskar på din burgare. Mellan eller stor.
 5. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och tryck till de lite så att de får en platt botten. Jäs i ytterligare en timme.
 6. Vill du ha bröden blanka kan du pensla dem med äggula utrörd i en aning vatten. Sedan är det skjuts in i ugnen 200 grader i ungefär 13 min. De ska få fin färg innan du tar ut dem.
 7. Nu har bröden en rätt hård skorpa. Den mjuknar, men vill man skynda på processen kan man lägga bröden i en plastpåse.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen