Recept 28 juli 2017
Härligaste äppeldrickan gör du själv – frisk och läskande
Ta vara på skörden och gör underbart frisk och god äppeldricka. Den är enkel att svänga ihop och smakar fantastisk gott både som vanlig saft och som måltidsdryck.
Få drycker är lika friska och smakrika som lagom söt äppeldricka gjord av härliga svenska äpplen. Här har du det perfekta receptet – Caroline Hofbergs kalasgoda äppeldricka. Den är läskande att dricka som vanlig saft, fantastiskt trevlig som måltidsdryck och alldeles underbar i bål och i drinkar. Du späder den med ungefär lika delar saft och vatten. Skål!
Läs också:Steg för steg – så gör du din egen äppelcidervinäger
Carolines kalasgoda äppeldricka
Skriv ut
Ingredienser
- cirka 1 1/4 liter
- 1–1 1/2 kg äpplen (2–3 liter frukt i bitar)
- 1 liter vatten
- 1 tsk askorbinsyra
- 1 msk citronsyra
- 2 krm natriumbensoat
- 2 dl strösocker per liter avrunnen saft
Gör så här
- Skölj äpplena och skär bort eventuellt skadade delar. Skal och kärnhus ska vara kvar. Skär i mindre bitar och grovriv i matberedaren.
- Blanda fruktmassan med vatten och askorbinsyra i en bunke. Täck över och låt stå kallt i cirka 1 dygn. Rör om då och då.
- Häll fruktmassan i en silställning och låt självrinna i 20–30 minuter.
- Mät upp saften, tillsätt sockret och rör tills det löst sig. Tillsätt citronsyra och natriumbensoat, utrört i lite av saften.
- Häll upp drickan i rena, kalla flaskor, ända upp till kanten. Förvara i kylen, äppeldrickan håller i 2–3 månader.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.