Recept 23 december 2020
Hasselbacksbetor och pumparost – enkelt och gott recept
Hasselbacksbetor och pumparost. Gott och festligt till köttbiten. Lands Katarina Ekeström bjuder på bästa receptet.
Gott till köttbiten när det är kalas. Katarina Ekestöms recept är en smakmässig fullträff!
Läs också: Godaste bakade potatisen
Hasselbacksbetor och pumparost
Skriv ut
Ingredienser
- 4 personer
- 500 g röd- och gulbetor
- ½ liten butternutpumpa
- rosmarin, gärna ett par hela kvistar
- timjan, gärna färska kvistar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala betorna och skiva dem tunt utan att låta kniven gå hela vägen genom. Stanna cirka en cm innan kniven når skärbrädan så att de fortfarande håller ihop i botten.
- Halvera pumpan och gröp ur fröna. Lägg ena halvan i kylen och skala den andra. Skär i centimetertjocka skivor på längden.
- Lägg betorna i en form vänd i olja och salta lätt. Ställ in i ugnen 25 minuter innan det är dags att lägga in pumpan som också vänt i olja och saltats. Strö också över rosmarin och timjan.
- Rosta tills betor och pumpa är mjuka och fått fin färg ytterligare cirka 15 minuter. Sänk sedan ugnsvärmen till 100 grader och låt betor och pumpa stå kvar när biffen sätts in för att få rätt innertemperatur.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.