Recept 7 april 2020
Ljuvligt lyxig hasselbacksgratäng
Hasselbackspotatis är väldigt gott. Potatisgratäng är väldigt gott. Vad blir då hasselbacksgratäng? Supergott så klart! Det bästa är att det dessutom är näst intill orimligt enkelt att göra. Kolla här!
Hasselbacksgratäng är väldigt, väldigt gott och väldigt, väldigt enkelt att göra. Det räcker med potatis, vitlök, grädde och smör så har du världens godaste tillbehör till det grillade eller stekta.
KAMPANJ: Börja prenumerera – Erbjudande till dig som följer Land.se
Namnet? Ja, det är ju inte klassisk gratäng men första gången jag fick detta serverat mig så var det namnet som rätten bar – det finns säkert andra namn också.
Det är bara att sätta i gång!
Läs också: Påskmat – våra godaste recept!
Hasselbacksgratäng
Skriv ut
Ingredienser (4 personer):
- 800 g potatis
- 2 klyftor vitlök
- 3 dl vispgrädde
- 50 g smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skåra potatisarna genom att lägga dem i en träslev och skära ned till kanten på träsleven.
- Lägg potatisarna i en ugnsfast form.
- Pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med grädden.
- Häll grädd- och vitlöksblandningen i den ugnsfasta formen.
- Klicka en rejäl klick smör på varje potatis.
- Ös potatisen med jämna mellanrum för att få smaken att ta sig in i alla vinklar och vrår.
- Sätt in i ugnen och låt gå klart – det tar cirka 25 minuter. Kolla så att potatisarna är klara och låt gå lite till om de är för hårda. Men akta för att bränna grädden, lägg på folie om det börjar brännas.
- Njut till grillat kött!
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.