Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 april

Ljuvligt lyxig hasselbacksgratäng

Hasselbackspotatis är väldigt gott. Potatisgratäng är väldigt gott. Vad blir då hasselbacksgratäng? Supergott så klart! Det bästa är att det dessutom är näst intill orimligt enkelt att göra. Kolla här!

 Hasselbacksgratäng, godare än gott!
Hasselbacksgratäng, godare än gott! FOTO: Joel Linderoth

Hasselbacksgratäng är väldigt, väldigt gott och väldigt, väldigt enkelt att göra. Det räcker med potatis, vitlök, grädde och smör så har du världens godaste tillbehör till det grillade eller stekta. Det är bara att sätta i gång!

Läs också: Påskmat – våra godaste recept!

Hasselbacksgratäng

Skriv ut

Ingredienser (4 personer):

  • 800 g potatis
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g smör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skåra potatisarna genom att lägga dem i en träslev och skära ned till kanten på träsleven.
  3. Lägg potatisarna i en ugnsfast form.
  4. Pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med grädden.
  5. Häll grädd- och vitlöksblandningen i den ugnsfasta formen.
  6. Klicka en rejäl klick smör på varje potatis.
  7. Sätt in i ugnen och låt gå klart – det tar cirka 25 minuter. Akta för att bränna grädden, lägg på folie om det börjar brännas.
  8. Njut till grillat kött!

Joel Linderoth

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen