Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 april

Hasselbackskyckling med krämig örtröra

Kycklingfiléer fyllda med smakrik örtröra är gjord som klassisk hasselbackspotatis. Genialiskt och supergott!

 Linnéa Seidels underbart goda hasselbackskyckling är rena festmaten.
Linnéa Seidels underbart goda hasselbackskyckling är rena festmaten. FOTO: Lönneberga Press

Hasselbackskyckling ger kycklingen en fantastisk smak. Till kycklingen en busenkel, halvljummen pastasallad. Här en färsk pasta fylld med basilika, men det fungerar lika bra med andra fyllningar eller vanlig pasta.

Läs också: Kycklinggratäng med ananas

Hasselbackskyckling med krämig örtröra

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner)

  • 700 g bröstfilé (Lönneberga)
  • Krämig örtröra
  • 2 dl finhackade färska örter, till exempel basilika och persilja
  • 150 g fetaost
  • 1 dl finriven ost
  • olja att steka i
  • svartpeppar
  • Färsk pastasallad
  • 4 portioner färsk pasta
  • 500 g tomater
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 påse babyspenat, 60 gram
  • olja att steka i
  • salt

Gör så här

  1. Krämig örtröra: Finhacka örterna och stek dem mjuka i lite olja. Ta av från värmen, mosa i fetaosten och blanda väl.
  2. Kyckling: Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och torka dem helt torra. Gör flera snitt i varje kycklingbröstfilé, kycklingen ska fortfarande sitta ihop så det är viktig att du inte skär hela vägen igenom. (Precis som när du gör hasselbackspotatis.)
  3. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och klicka lite fyllning i varje snitt. Krydda med svartpeppar och strö över finriven ost. Gratinera på 180 grader i 20 minuter eller tills de är genomstekta.
  4. Färsk pastasallad: Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Dela tomaterna i lagom stora bitar och stek dem hastigt i lite olja. Tomaterna ska precis mjukna men inte bli för mosiga. Slå på balsamvinäger och smaka av med salt. Rör ner den nykokta pastan och blanda i babyspenat.
  5. Servering: Servera hasselbackskycklingen med den ljumna pastasalladen.

Recept: Linnéa Seidel/Lönneberga

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen