Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 januari 2019

Hasselbackspotatis – en klassiker

Hasselbackspotatis är en svensk klassiker som tagit världen med storm. Här får du grundreceptet.

 Hasselbackspotatis passar fint till mycket. Här är grundreceptet.
Hasselbackspotatis passar fint till mycket. Här är grundreceptet. FOTO: IBL

Det festliga middagstillbehöret med potatis som skivas tunt men inte rakt igenom passar till så väl kött som fisk. Vill du ha en vegetarisk superrätt kan du servera hasselbackspotatisen med smulad fetaost och en grönsallad.

Läs också: Bakad potatis – så enkelt och gott

Hasselbackspotatis

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 12 potatisar
  • 50 g smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • smör till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatisarna.
  2. Lägg en potatis i taget på en matsked och skär tvärsöver i 3 mm tunna skivor. Potatisen ska hålla ihop i bottnen.
  3. Lägg de skurna potatisarna i en smord ugnssäker form.
  4. Pensla potatisarna med smält smör. Strö över salt och peppar och avsluta med ströbröd.
  5. Baka potatisarna i ugnen i 45 minuter, tills de är mjuka rakt igenom.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen