Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 mars 2019

Hastbullar utan jäst

När du är akut sugen på kanelbullar kommer hastbullar utan jäst till din undsättning.

 Hastbullar i muffinsform med en ljuvlig kanelgömma.
Hastbullar i muffinsform med en ljuvlig kanelgömma. FOTO: Mostphotos

Hastbullar är kanelbullar i muffinsformat. De bakas med bakpulver i stället för jäst och blir saftigt goda tack vare filmjölk.

Fyllningen på smör, socker och kanel kan dubblas för extra mycket smak.

Läs också: Snabb kanelbullerulltårta med pärlsocker

Hastbullar

Skriv ut

Ingredienser: (20 st)

  • 7,5 dl vetemjöl
  • 3,5 dl filmjölk
  • 1,5 dl strösocker
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • Garnering
  • pärlsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smuldeg. Tillsätt filmjölken och rör ihop till en kladdig deg.
  3. Placera ut 20 muffinsformar på en plåt. Fördela degen i formarna. Gör en grop i varje bulle.
  4. Fyllning: Blanda ihop smör, strösocker och kanel i en bunke.
  5. Klicka ut fyllningen i gropen på bullarna. Garnera med pärlsocker.
  6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 11–13 min.
  7. Låt svalna under bakduk på ett galler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen