Recept 29 mars 2019
Hastbullar utan jäst
När du är akut sugen på kanelbullar kommer hastbullar utan jäst till din undsättning.
Hastbullar är kanelbullar i muffinsformat. De bakas med bakpulver i stället för jäst och blir saftigt goda tack vare filmjölk.
Fyllningen på smör, socker och kanel kan dubblas för extra mycket smak.
Läs också: Snabb kanelbullerulltårta med pärlsocker
Hastbullar
Skriv ut
Ingredienser: (20 st)
- 7,5 dl vetemjöl
- 3,5 dl filmjölk
- 1,5 dl strösocker
- 150 g smör, rumsvarmt
- 4 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- Fyllning
- 50 g smör, rumsvarmt
- 0,5 dl strösocker
- 2 tsk kanel
- Garnering
- pärlsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smuldeg. Tillsätt filmjölken och rör ihop till en kladdig deg.
- Placera ut 20 muffinsformar på en plåt. Fördela degen i formarna. Gör en grop i varje bulle.
- Fyllning: Blanda ihop smör, strösocker och kanel i en bunke.
- Klicka ut fyllningen i gropen på bullarna. Garnera med pärlsocker.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i 11–13 min.
- Låt svalna under bakduk på ett galler.