Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 mars 2019

Hastbullar utan jäst

När du är akut sugen på kanelbullar kommer hastbullar utan jäst till din undsättning.

 Hastbullar i muffinsform med en ljuvlig kanelgömma.
Hastbullar i muffinsform med en ljuvlig kanelgömma. FOTO: Mostphotos

Hastbullar är kanelbullar i muffinsformat. De bakas med bakpulver i stället för jäst och blir saftigt goda tack vare filmjölk.

Fyllningen på smör, socker och kanel kan dubblas för extra mycket smak.

Läs också: Snabb kanelbullerulltårta med pärlsocker

Hastbullar

Skriv ut

Ingredienser: (20 st)

  • 7,5 dl vetemjöl
  • 3,5 dl filmjölk
  • 1,5 dl strösocker
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • Garnering
  • pärlsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smuldeg. Tillsätt filmjölken och rör ihop till en kladdig deg.
  3. Placera ut 20 muffinsformar på en plåt. Fördela degen i formarna. Gör en grop i varje bulle.
  4. Fyllning: Blanda ihop smör, strösocker och kanel i en bunke.
  5. Klicka ut fyllningen i gropen på bullarna. Garnera med pärlsocker.
  6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 11–13 min.
  7. Låt svalna under bakduk på ett galler.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen