Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 april 2020

Havre- och fröbröd

Kompakt, mustigt och fullspäckat med goda frön. Detta havre- och fröbröd, smaksatt med kummin, passar perfekt till frukost.

 Havre- och fröbrödet innehåller varken jäst eller mjöl.
Havre- och fröbrödet innehåller varken jäst eller mjöl.

Läs också: Glutenfritt morotsbröd i långpanna

Havre- och fröbröd

Skriv ut

Ingredienser:

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl solroskärnor
  • 3 dl pumpakärnor
  • 1 dl linfrö
  • 1/2 dl sesamfrö skalat
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 2 msk kumminfrö
  • 6 ägg
  • 1/2 dl neutral olja, exempelvis rapsolja
  • smör eller olja till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Vispa upp äggen och olivoljan i en annan bunke.
  4. Rör ner havre- och fröblandningen i äggsmeten.
  5. Smörj en brödform, cirka 1 1/2 liter, med smör eller olja. Lägg en bit bakplåtspapper i botten, då blir brödet enklare att lossa efter gräddning.
  6. Grädda brödet i den nedre delen av ugnen i ca 1 timme eller tills det fått fin färg och ”satt sig”.
  7. Vänd upp brödet och låt svalna på galler under bakduk.
  8. Låt kallna helt och skär sedan i skivor.

Recept: Lantmännen

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen