Recept 7 april 2020
Havre- och fröbröd
Kompakt, mustigt och fullspäckat med goda frön. Detta havre- och fröbröd, smaksatt med kummin, passar perfekt till frukost.
Läs också: Glutenfritt morotsbröd i långpanna
Havre- och fröbröd
Skriv ut
Ingredienser:
- 3 dl havregryn
- 3 dl solroskärnor
- 3 dl pumpakärnor
- 1 dl linfrö
- 1/2 dl sesamfrö skalat
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk salt
- 2 msk kumminfrö
- 6 ägg
- 1/2 dl neutral olja, exempelvis rapsolja
- smör eller olja till formen
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
- Vispa upp äggen och olivoljan i en annan bunke.
- Rör ner havre- och fröblandningen i äggsmeten.
- Smörj en brödform, cirka 1 1/2 liter, med smör eller olja. Lägg en bit bakplåtspapper i botten, då blir brödet enklare att lossa efter gräddning.
- Grädda brödet i den nedre delen av ugnen i ca 1 timme eller tills det fått fin färg och ”satt sig”.
- Vänd upp brödet och låt svalna på galler under bakduk.
- Låt kallna helt och skär sedan i skivor.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.