Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 april

Havre- och fröbröd

Kompakt, mustigt och fullspäckat med goda frön. Detta havre- och fröbröd, smaksatt med kummin, passar perfekt till frukost.

 Havre- och fröbrödet innehåller varken jäst eller mjöl.
Havre- och fröbrödet innehåller varken jäst eller mjöl.

Läs också: Glutenfritt morotsbröd i långpanna

Havre- och fröbröd

Skriv ut

Ingredienser:

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl solroskärnor
  • 3 dl pumpakärnor
  • 1 dl linfrö
  • 1/2 dl sesamfrö skalat
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 2 msk kumminfrö
  • 6 ägg
  • 1/2 dl neutral olja, exempelvis rapsolja
  • smör eller olja till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Vispa upp äggen och olivoljan i en annan bunke.
  4. Rör ner havre- och fröblandningen i äggsmeten.
  5. Smörj en brödform, cirka 1 1/2 liter, med smör eller olja. Lägg en bit bakplåtspapper i botten, då blir brödet enklare att lossa efter gräddning.
  6. Grädda brödet i den nedre delen av ugnen i ca 1 timme eller tills det fått fin färg och ”satt sig”.
  7. Vänd upp brödet och låt svalna på galler under bakduk.
  8. Låt kallna helt och skär sedan i skivor.

Recept: Lantmännen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen