Recept 21 februari 2019
Havregrynsbröd utan vetemjöl
Hemligheten bakom detta vetemjölsfria bröd är finmalda havregryn, ägg och filmjölk.
Ett saftigt bröd sitter fint till så väl frukost som mellanmål och lunchtillbehör. Är du ute efter att skära ned på vetemjölet passar denna variant på bröd perfekt då havregryn gör jobbet i stället.
Läs också: Hälsosamma LCHF-brödet oopsie
Havregrynsbröd
Skriv ut
Ingredienser:
- 14 dl havregryn
- 5 dl filmjölk
- 4 ägg
- 1 tsk bikarbonat
- 1,5 tsk salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregryn till ett slätt mjöl med en mixer eller matberedare.
- Vispa upp äggen med elvisp till ett fluff.
- Blanda havremjölet, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äggfluff och filmjölk. Rör ihop till en kladdig deg.
- Klicka ut till frallor på en plåt med bakplåtspapper eller häll hela degen i en avlång form.
- Grädda i nedre delen av ugnen i upp till en timme. Frallor blir klara snabbare än en limpa.
- Kontrollera med en sticka för att se om brödet är kladdigt inuti, då behöver det stå en stund till.