Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 21 februari

Havregrynsbröd utan vetemjöl

Hemligheten bakom detta vetemjölfria bröd är finmalda havregryn, ägg och filmjölk.

 Ett gott bröd med mjöl på havregryn i stället för vete.
Ett gott bröd med mjöl på havregryn i stället för vete. FOTO: Istock

Ett saftigt bröd sitter fint till så väl frukost som mellanmål och lunchtillbehör. Är du ute efter att skära ned på vetemjölet passar denna variant på bröd perfekt då havregryn gör jobbet i stället.

Läs också: Hälsosamma LCHF-brödet oopsie

Havregrynsbröd

Skriv ut

Ingredienser:

  • 14 dl havregryn
  • 5 dl filmjölk
  • 4 ägg
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregryn till ett slätt mjöl med en mixer eller matberedare.
  2. Vispa upp äggen med elvisp till ett fluff.
  3. Blanda havremjölet, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äggfluff och filmjölk. Rör ihop till en kladdig deg.
  4. Klicka ut till frallor på en plåt med bakplåtspapper eller häll hela degen i en avlång form.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i upp till en timme. Frallor blir klara snabbare än en limpa.
  6. Kontrollera med en sticka för att se om brödet är kladdigt inuti, då behöver det stå en stund till.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen