Recept 22 april 2020
Havregrynsgröt med banan och ägg
Gröt går att göra på så många sätt. Med banan och ägg får du en lite lyxigare havregrynsgröt till helgfrukosten.
Får du inte heller nog av havregrynsgröt? Testa en lite annorlunda gröt med banan och ägg som du gör på under fem minuter. Det blir extra gott att toppa gröten med lite bär. Kanske har du i frysen eller så passar du på när det är säsong för att plocka färska!
Läs också: Kycklinggratäng – underbart god och krämig!
Banangröt
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 banan
- 1 ägg
- 1 dl havregryn
- 1,5 dl mjölk (valfri sort)
- 1 tsk smör
- en nypa salt
- Blåbär (eller andra bär)
Gör så här:
- Mosa bananen.
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
- Rör ner ägget i smöret så det blir ungefär som äggröra.
- Blanda ner den mosade bananen i ägget, stek ägg och banan i en halv minut, rör under tiden.
- Rör ner havregryn och mjölk och en nypa salt.
- Koka i tre minuter, rör om då och då.
- Servera med blåbär eller andra bär som du gillar.
- Vill du kan du förstås servera med lite mjölk.
- Tips! En del gillar att ha lite, lite svartpeppar i den här gröten.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.