Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 oktober 2018

Havrerutor med nougat

Förföriskt goda havrerutor med nougat som får smälta över den ännu varma kakan.

 Havregryn och nougat i en god kombination.
Havregryn och nougat i en god kombination. FOTO: Thomas Hjertén

Med bara fem ingredienser gör du sega och smaskiga havrerutor med smält nougat på. Baka kakan i en långpanna och skär upp i rutor när den är klar. Så himla gott!

Läs också: Lyxig fransk nougat – så gör du

Skriv ut

Ingredienser:

  • 9 dl havregryn
  • 3 dl socker
  • 300 g smör, smält
  • 3 tsk bakpulver
  • 300 g nougat

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser utom nougaten. Fördela degen på bakplåtspapper i långpanna (ca 30 x 25 cm). Strö lite potatismjöl på papperet före så släpper kakan bättre.
  2. Grädda kakan 15–20 min i 175 grader. Så snart den tagits ur ugnen hyvlas nougaten i tunna skivor och läggs över hela kakan. Skär den i rutor.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen