Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 november 2019

Havtornspannacotta

När du njutit av jul- eller nyårsmaten är det dags för denna drömdessert i form av pannacotta med havtorn och nystött kardemumma.

 Det svenska kraftbäret havtorn gör sig fint som toppning på pannacotta.
Det svenska kraftbäret havtorn gör sig fint som toppning på pannacotta. FOTO: Ove Lindfors

Pannacotta är en klassisk och älskad ”gräddpudding” från norra Italien. Med smaksättare som nystött kardemumma och havtorn blir den en utmärkt svensk juldessert. Blandar du yoghurt i smeten blir inte pannacottan lika fet och extra välkommen efter helgmaten.

Läs också: Fluffig fransk chokladmousse

Havtornspannacotta med kardemumma

Skriv ut

Ingredienser: (8 portioner)

  • 4 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 urskrapade vaniljstänger
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk nystötta kardemummakärnor
  • 6 dl naturell yoghurt, 3 procent fett
  • Topping
  • 2 dl aprikosmarmelad
  • 2 dl frysta havtorn

Gör så här:

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  2. Koka grädde, vaniljfrön, socker och kardemumma sakta några minuter. Ta från värmen.
  3. Blanda i gelatin och yoghurt i smeten.
  4. Häll upp i 8 glas eller koppar. Låt stelna i kylen minst 4 timmar.
  5. Efter halva tiden kan toppingen hällas på: Smält försiktigt marmeladen i en kastrull. Vänd ner havtornen. Låt svalna och skeda över pannacottan.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen