Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 oktober 2018

Havtornssill med kryddpeppar

Med havtorn och kryddpeppar får den vackra sillen en nordisk smak. Perfekt för buffébordet!

 De små fina havtornbären gör sillburken till en vacker detalj på bordet.
De små fina havtornbären gör sillburken till en vacker detalj på bordet. FOTO: Ove Lindfors

Sill passar bra på mackan, buffébordet, till jul, midsommar och påsk. Att göra sin egen smaksättning är inte svårt. Här är ett recept på en vacker och dekorativ sillburk att ställa fram när du vill imponera på gästerna.

Läs också: Klassisk glasmästarsill – gott till buffén!

Havtornssill med kryddpeppar

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner)

  • 2 förpackningar inläggningssill à 420 g
  • 1 dl ättikssprit, 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 lätt stötta kryddpepparkorn
  • 6 kryddnejlikor
  • 1 1/2 dl frysta havtorn
  • 2 rödlökar

Gör så här:

  1. Koka upp ättikssprit, socker och vatten till lagen. Koka ett par minuter tills sockret löst sig. Ta från värmen,
  2. tillsätt kryddor och havtorn. Låt kallna.
  3. Skölj sillen, låt rinna av och skär filéerna i bitar. Skiva lökarna.
  4. Varva sill och lök i en väl rengjord burk. Häll över den kalla lagen. Låt stå i kylen minst ett dygn innan servering.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen