Recept 16 oktober 2018
Havtornssill med kryddpeppar
Med havtorn och kryddpeppar får den vackra sillen en nordisk smak. Perfekt för buffébordet!
Sill passar bra på mackan, buffébordet, till jul, midsommar och påsk. Att göra sin egen smaksättning är inte svårt. Här är ett recept på en vacker och dekorativ sillburk att ställa fram när du vill imponera på gästerna.
Läs också: Klassisk glasmästarsill – gott till buffén!
Havtornssill med kryddpeppar
Skriv ut
Ingredienser: (8 bufféportioner)
- 2 förpackningar inläggningssill à 420 g
- 1 dl ättikssprit, 12%
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 10 vitpepparkorn
- 10 lätt stötta kryddpepparkorn
- 6 kryddnejlikor
- 1 1/2 dl frysta havtorn
- 2 rödlökar
Gör så här:
- Koka upp ättikssprit, socker och vatten till lagen. Koka ett par minuter tills sockret löst sig. Ta från värmen,
- tillsätt kryddor och havtorn. Låt kallna.
- Skölj sillen, låt rinna av och skär filéerna i bitar. Skiva lökarna.
- Varva sill och lök i en väl rengjord burk. Häll över den kalla lagen. Låt stå i kylen minst ett dygn innan servering.