Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 oktober 2018

Helgrillad kyckling fylld med äpplen och örter

En helgrillad fylld kyckling som blir riktigt saftig och smakrik.

 Fyll den hela kycklingen med godsaker och lägg på grillen.
Fyll den hela kycklingen med godsaker och lägg på grillen. FOTO: Istock

När du lagar kyckling, i synnerhet en hel, är det viktigt med genomstekning. Genom att hetta upp maten ordentligt dör eventuella bakterier. Hetta upp till 70 grader på styckningsdetaljer utan ben. 82 grader invid lårbenet på hel kyckling och styckningsdetaljer med ben.

På grillen kan du med fördel använda en termometersticka för att kolla av temperaturen på köttet.

Läs också: Majskyckling med smörsås och squash- och äppelgratäng

Helgrillad kyckling

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 kyckling
  • lök, äpplen, örter eller annat gott till fyllning

Gör så här:

  1. Fyll kycklingen med lök, äpple, örter eller något annat du gillar.
  2. Grillen fyller du till en fjärdedel med briketter eller kol. När glöden är bra, lägg kycklingen på gallret med bröstet uppåt. Den ska inte ligga direkt över glöden.
  3. Vrid kycklingen ett halvt varv efter halva tiden (bröstet ska alltid vara uppåt). En kyckling på 1,3–1,4 kilo brukar bli klar på cirka 1 1/2 timme.
  4. Använd gärna en digital stekte termometer, temperaturen ska vara 82 grader längst in vid bröstbenet och i låret.

Recept: Mattias Larsson

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen