Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 november 2018

Helstekt kyckling i ugn

En stor helstekt kyckling i ugn är en festlig och klassisk måltid som räcker till många.

 Redan på morfars tid var det helstekt kyckling som gällde.
Redan på morfars tid var det helstekt kyckling som gällde. FOTO: Istock

Hel kyckling är ett billigt och smidigt sätt att mätta många magar. Är kycklingen liten, ta två. Servera den färdiga kycklingen med ditt favorittillbehör: ris, potatis, pasta eller couscous.

Läs också: Helstekt apelsinkyckling med färsk rosmarin

Helstekt kyckling i ugn

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 stor kyckling
  • salt och peppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 25 g smör, smält
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl hackad persilja

Gör så här:

  1. Sätt ungen på 175°. Lägg kycklingen i en ugnsform. Gnid in men med salt och peppar. Strö hackad vitlök och rosmarin både på och inuti kycklingen.
  2. Pensla kycklingen med smält smör och stek i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
  3. Lägg upp kycklingen på ett värmetåligt fat.
  4. Vispa ur ugnsformen med buljongen och sila ner skyn i en kastrull. Späd med grädden och koka ihop.
  5. Strö på persilja och servera med kycklingen och ditt favorittillbehör.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen