Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 juni 2018

Hemgjord blåbärsglass

Det här receptet är nästan för bra för att vara sant. Enkelt, gott och kräver minimal insats. Så här gör du hemgjord blåbärsglass.

 Hemgjord blåbärsglass som är lika god året om. Foto: Katarina Ekeström.
Hemgjord blåbärsglass som är lika god året om. Foto: Katarina Ekeström.

Receptet kommer från Lands matskribent Katarina Ekeström, fler goda blåbärsrecept hittar du på hennes blogg.

Läs också: Sommarens godaste hallonglass gör du själv

Hemgjord blåbärsglass

Skriv ut

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 200 – 225 g blåbär

Gör så här:

  1. Vispa grädden. Den ska inte vara hårdvispad och inte för lös. Jag tror ni fattar. Rör sedan försiktigt ner den kondenserade mjölken.
  2. Mixa bären. Rör ner dem i smeten och häll upp i en form, typ avlång brödform och ställ i frysen.
  3. Låt stå minst 4 ½ timma. Klart! Glassen funkar bra i strutar eller i fina kulor med krossad nötkrokant på en bättre middag.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen