Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 november 2018

Hemgjorda cookie dough-tryfflar

Små bollar av kakdeg, eller cookie dough, doppade i smält mjölkchoklad är ett perfekt bjudgodis på nästa fika.

 Kakdegsbollar doppade i choklad, mums!
Kakdegsbollar doppade i choklad, mums! FOTO: Istock

Den amerikanska traditionen med cookie dough i alla möjliga sammanhang har nått chokladtryfflarnas värld.

Principen är busenkel. Kaksmet med chokladknappar i rullas till lagom stora bollar och doppas i smält mjölkchoklad. Sedan äter du så många du orkar – kanske allihop.

Läs också: Superkladdkaka i fyra lager med chokladtryffel och marshmallows

Hemgjorda cookie dough-tryfflar

Skriv ut

Ingredienser (ca 30 st):

  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl chokladknappar
  • 1 dl farinsocker
  • 0.25 dl strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt.
  2. Rör ner mjölk och mjöl. Knåda in chokladknappar.
  3. Rulla till 30 kakdegsbollar, lägg på bakplåtspapper och låt vila i frysen i 30 minuter.
  4. Smält chokladen under tiden.
  5. Plocka ut bollarna och doppa dem i den smälta chokladen.
  6. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna helt.
  7. Förvara i en burk med lock i kylskåpet eller frysen.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen