Recept 6 november 2018
Hemgjorda cookie dough-tryfflar
Små bollar av kakdeg, eller cookie dough, doppade i smält mjölkchoklad är ett perfekt bjudgodis på nästa fika.
Den amerikanska traditionen med cookie dough i alla möjliga sammanhang har nått chokladtryfflarnas värld.
Principen är busenkel. Kaksmet med chokladknappar i rullas till lagom stora bollar och doppas i smält mjölkchoklad. Sedan äter du så många du orkar – kanske allihop.
Läs också: Superkladdkaka i fyra lager med chokladtryffel och marshmallows
Hemgjorda cookie dough-tryfflar
Skriv ut
Ingredienser (ca 30 st):
- 200 g mjölkchoklad
- 100 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1.5 dl chokladknappar
- 1 dl farinsocker
- 0.25 dl strösocker
- 2 msk mjölk
- 1 msk vaniljsocker
Gör så här:
- Vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt.
- Rör ner mjölk och mjöl. Knåda in chokladknappar.
- Rulla till 30 kakdegsbollar, lägg på bakplåtspapper och låt vila i frysen i 30 minuter.
- Smält chokladen under tiden.
- Plocka ut bollarna och doppa dem i den smälta chokladen.
- Lägg på bakplåtspapper och låt stelna helt.
- Förvara i en burk med lock i kylskåpet eller frysen.