Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 november 2018

Hemgjorda cookie dough-tryfflar

Små bollar av kakdeg, eller cookie dough, doppade i smält mjölkchoklad är ett perfekt bjudgodis på nästa fika.

 Kakdegsbollar doppade i choklad, mums!
Kakdegsbollar doppade i choklad, mums! FOTO: Istock

Den amerikanska traditionen med cookie dough i alla möjliga sammanhang har nått chokladtryfflarnas värld.

Principen är busenkel. Kaksmet med chokladknappar i rullas till lagom stora bollar och doppas i smält mjölkchoklad. Sedan äter du så många du orkar – kanske allihop.

Läs också: Superkladdkaka i fyra lager med chokladtryffel och marshmallows

Hemgjorda cookie dough-tryfflar

Skriv ut

Ingredienser (ca 30 st):

  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl chokladknappar
  • 1 dl farinsocker
  • 0.25 dl strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt.
  2. Rör ner mjölk och mjöl. Knåda in chokladknappar.
  3. Rulla till 30 kakdegsbollar, lägg på bakplåtspapper och låt vila i frysen i 30 minuter.
  4. Smält chokladen under tiden.
  5. Plocka ut bollarna och doppa dem i den smälta chokladen.
  6. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna helt.
  7. Förvara i en burk med lock i kylskåpet eller frysen.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen