Recept 12 december 2018
Ferrero Rocher-kulor för hasselnötsälskaren
Kulor a la Ferrero Rocher är en favorit för alla som älskar kombinationen choklad och hasselnötter. Och vem gör inte det?
Köpechoklad i all ära, men det är både mysigt och gott att skapa eget julgodis. Ferrero Rochers chokladkulor med hackade hasselnötter är en riktig klassiker.
Läs också: Hemmagjord Nutella – nöt- och chokladsmör på burk
Ferrero Rocher-kulor
Skriv ut
Ingredienser:
- 100 g hasselnötter
- 250 g mörk choklad
- 25 g smör
- 2 dl vispgrädde
- Dekor
- 200 g mörk choklad
- 50 g finhackade valnötter
- 20 st hasselnötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°. Rosta alla hasselnötter i 10-15 minuter eller tills de är gyllene.
- Ta ut nötterna. Lägg dem i en handduk och gnid av skalen med hjälp av händerna. Hacka alla nötter utom cirka 20 st (till dekor) fint i en matberedare.
- Hacka chokladen. Värm grädden i en kastrull. Lägg chokladhacket i en skål och häll över grädden. Rör om tills chokladen smält.
- Vispa i smör och vänd ner hasselnötterna. Ställ nötkrämen att vila i kylen över natten.
- Dekor: Hacka valnötterna fint. Smält chokladen över vattenbad.
- Rulla kulor av nötkrämen, men en hasselnöt i mitten av varje boll. Rulla i nöthacket.
- Ställ kulorna i frysen i ca 10 minuter. Ta ut och doppa kulorna i den smälta chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper.