Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 december 2018

Ferrero Rocher-kulor för hasselnötsälskaren

Kulor a la Ferrero Rocher är en favorit för alla som älskar kombinationen choklad och hasselnötter. Och vem gör inte det?

 Hasselnötskräm och en hel nöt gömmer sig innanför chokladkulans hårda skal.
Hasselnötskräm och en hel nöt gömmer sig innanför chokladkulans hårda skal. FOTO: Istock

Köpechoklad i all ära, men det är både mysigt och gott att skapa eget julgodis. Ferrero Rochers chokladkulor med hackade hasselnötter är en riktig klassiker.

Läs också: Hemmagjord Nutella – nöt- och chokladsmör på burk

Ferrero Rocher-kulor

Skriv ut

Ingredienser:

  • 100 g hasselnötter
  • 250 g mörk choklad
  • 25 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • Dekor
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g finhackade valnötter
  • 20 st hasselnötter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Rosta alla hasselnötter i 10-15 minuter eller tills de är gyllene.
  2. Ta ut nötterna. Lägg dem i en handduk och gnid av skalen med hjälp av händerna. Hacka alla nötter utom cirka 20 st (till dekor) fint i en matberedare.
  3. Hacka chokladen. Värm grädden i en kastrull. Lägg chokladhacket i en skål och häll över grädden. Rör om tills chokladen smält.
  4. Vispa i smör och vänd ner hasselnötterna. Ställ nötkrämen att vila i kylen över natten.
  5. Dekor: Hacka valnötterna fint. Smält chokladen över vattenbad.
  6. Rulla kulor av nötkrämen, men en hasselnöt i mitten av varje boll. Rulla i nöthacket.
  7. Ställ kulorna i frysen i ca 10 minuter. Ta ut och doppa kulorna i den smälta chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen