Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 22 juli 2016

Hemlagad hjortronsylt – här är bästa receptet

Äntligen! Hjortronsäsongen är här. Recept på sommarens godaste hjortronsylt får du här.

FOTO: Lina Eriksson Recept Malin Landqvist

Det här härliga receptet kommer från Malin Landqvists bok Safta och sylta.

Sommarens ljuvligaste hjortronsylt

Det här behöver du

Ger cirka 1 ½ liter
1 kg hjortron (cirka 2 liter)
1 kg strösocker (cirka 9 dl)

Så här gör du

1. Rensa bären, skölj dem bara om nödvändigt.
2. Varva bär och socker i en gryta.
3. Låt stå och safta sig i cirka 2 timmar.
4. Koka upp på svag värme utan omrörning. Låt koka utan lock i cirka 15 minuter, skaka grytan ett par gånger. Skumma väl.
5. Häll upp ända upp till kanten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen