Recept 11 juli 2018
Hemlagad marmelad med jordgubbar och rabarber
Det är enklare än du tror att göra egen marmelad. Och godare än med rabarber och jordgubbar kan det knappat bli. Koka och njut!
Caroline Hofbergs recept på marmelad med sommarens klassiska smakkombination rabarber och jordgubbar är en härlig sommarfavorit. Smakar ljuvligt till rostat bröd och scones.
Läs också: Rabarberchutney med röda vinbärLäs också: Sommarmarmelad med vita vinbär och citron
Rabarber– och jordgubbsmarmelad
Skriv ut
Ingredienser:
- cirka 1 liter
- 500 g rabarber
- 1 liter jordgubbar
- 500 g syltsocker
Gör så här:
- Skölj och skala rabarbern om den är grov. Skär den i 1–2 centimeter breda bitar. Rensa jordgubbarna och dela dem mitt itu. Lägg rabarber och jordgubbar i en gryta.
- Hetta långsamt upp. Koka på svag värme under lock cirka 15 minuter, skaka lite då och då.
- Rör i sockret och höj värmen. Koka marmeladen ganska kraftigt utan lock 2–3 minuter.
- Ta grytan från värmen och skumma av. Låt marmeladen vila i cirka 15 minuter, rör någon gång under tiden så att temperaturen jämnas ut.
- Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Det är viktigt att marmeladen hälls ända upp till kanten. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.