Recept 22 januari 2019
Hemmagjord lemon curd
Lemon curd passar bra i bakverk och desserter. Att göra sin egen är busenkelt.
Syrlig citron möter socker, smör och ägg i denna ljuvligt lena kräm som heter lemon curd.
Perfekt som pålägg på scones eller tillbehör på ostbrickan. Passar även fint till choklad, till exempel på en kladdkaka – eller varför inte ha en klick i frukostyoghurten eller som fyllning i tårtan?
Läs också: 1 cup i dl – omvandlingstabell
Hemmagjord lemon curd
Skriv ut
Ingredienser:
- 3 citroner
- 2 dl socker
- 3 ägg
- 100 g smör
Gör så här:
- Skrubba 2 av citronerna ordentligt.
- Riv skalet från de skrubbade citronerna, pressa saften från alla tre.
- Blanda saft, skal, socker och ägg i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda under konstant omrörning på medelvärme tills det är en tjock kräm.
- Ta bort kastrullen från plattan, blanda ner smöret och rör till en jämn curd (en seg, len massa). Sila av och häll upp på väl rengjorda burkar.