Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 22 januari

Hemmagjord lemon curd

Lemon curd passar bra i bakverk och desserter. Att göra sin egen är busenkelt.

 Det blir en frisk och fin smak på hemgjord lemon curd.
Det blir en frisk och fin smak på hemgjord lemon curd. FOTO: Istock

Syrlig citron möter socker, smör och ägg i denna ljuvligt lena kräm som heter lemon curd.

Perfekt som pålägg på scones eller tillbehör på ostbrickan. Passar även fint till choklad, till exempel på en kladdkaka – eller varför inte ha en klick i frukostyoghurten eller som fyllning i tårtan?

Läs också: Syrliga småkakor med lemon curd – så gör du

Hemmagjord lemon curd

Skriv ut

Ingredienser:

  • 3 citroner
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 100 g smör

Gör så här:

  1. Skrubba 2 av citronerna ordentligt.
  2. Riv skalet från de skrubbade citronerna, pressa saften från alla tre.
  3. Blanda saft, skal, socker och ägg i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda under konstant omrörning på medelvärme tills det är en tjock kräm.
  4. Ta bort kastrullen från plattan, blanda ner smöret och rör till en jämn curd (en seg, len massa). Sila av och häll upp på väl rengjorda burkar.

Recept: Fredrik Nylén

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen