Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 22 januari 2019

Hemmagjord lemon curd

Lemon curd passar bra i bakverk och desserter. Att göra sin egen är busenkelt.

 Det blir en frisk och fin smak på hemgjord lemon curd.
Det blir en frisk och fin smak på hemgjord lemon curd. FOTO: Istock

Syrlig citron möter socker, smör och ägg i denna ljuvligt lena kräm som heter lemon curd.

Perfekt som pålägg på scones eller tillbehör på ostbrickan. Passar även fint till choklad, till exempel på en kladdkaka – eller varför inte ha en klick i frukostyoghurten eller som fyllning i tårtan?

Läs också: 1 cup i dl – omvandlingstabell

Hemmagjord lemon curd

Skriv ut

Ingredienser:

  • 3 citroner
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 100 g smör

Gör så här:

  1. Skrubba 2 av citronerna ordentligt.
  2. Riv skalet från de skrubbade citronerna, pressa saften från alla tre.
  3. Blanda saft, skal, socker och ägg i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda under konstant omrörning på medelvärme tills det är en tjock kräm.
  4. Ta bort kastrullen från plattan, blanda ner smöret och rör till en jämn curd (en seg, len massa). Sila av och häll upp på väl rengjorda burkar.

Recept: Fredrik Nylén

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen