Hemmagjord pizzadeg
Denna hemmagjorda pizzadeg är så mycket godare än en färdigköpt botten.
Inget smakar så gott som hemmagjort. Att göra en pizza från grunden är inte svårt alls. Det enda du behöver tänka på är att degen ska jäsa i 45 minuter innan den kavlas ut. Lite mer tidskrävande, men så mycket godare.
Läs också: Tortillapizza med gorgonzola och bacon
Hemmagjord pizzadeg
Skriv ut
Ingredienser: (4 portioner)
- 25 g Jäst
- 2,5 dl Vatten
- 2 msk olivolja
- 1 tsk Salt
- 6-7 dl Vetemjöl
Gör så här:
- Värm vattnet till 37 grader.
- Smula jästen i en bunke och låt den lösas upp i vattnet.
- Tillsätt olja, salt och rör om ordentligt.
- Tillsätt mjölet sakta och arbeta för hand tills degen är slät och släpper från bunken.
- Låt degen jäsa ca 45 minuter under en kökshandduk.
- Kavla ut degen tunt på en plåt.
- Toppa med dina pizzatillbehör och grädda till fin färg på hela pizzan.