Recept 22 april 2020
Hemmagjorda mums-mums
Fluffiga mums-mums passar perfekt till fredagsmyset och helgfikat. Så här enkelt gör du dem själv.
Fluffigaste sötsaken gör du lätt själv. Ju mer du vispar, desto luftigare mums-mums – som verkligen gör skäl för namnet.
Läs också: Saftig sockerkaka – ljuvligt recept
Mums-mums
Skriv ut
Ingredienser (20-25 stycken):
- 4,5 dl strösocker
- ¾ dl florsocker
- 1 äggvita
- 1,5 dl vatten, kallt
- 1,5 msk gelatinpulver
- 1,5 dl vatten, kokhett
- Garnering
- 4 dl kokos
- 1–2 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
Gör så här:
- Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en skål.
- Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en annan skål.
- Häll den varma gelatinblandningen i sockerblandningen och vispa kraftigt tills massan är vit och fluffig. Använd gärna en elvisp eller kör i en bakmaskin.
- Garnering: Blanda ihop kokosflingor, kakao och vaniljsocker i en skål. Börja med den mindre kakaomängden och smaka av så att det blir lagom chokladsmak.
- Klä en form, cirka 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
- Strö ett tunt lager av kokosblandningen på bakplåtspappret i formen.
- Bred nu ut skumsmeten så jämnt du kan ovanpå och strö lite av kokosblandningen även på ytan. Låt stå kallt och stelna i ett par timmar.
- Lyft över skumkakan på en skärbräda och skär den i bitar. Doppa kanterna i kokosblandningen. Förvara rutorna i kylskåpet.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.