Recept 3 november 2017
Hemmagjort godis med dadlar och jordnötter
Lands bloggare Katarina Ekeström bjuder på ett enkelt, snabbt och barnvänligt recept utan brännrisk. Bäst av allt? Inget vitt socker.
Läs också: Så gör du egen Snickers-Bounty
Nyttigt godis – kolasegt och jordnötsknaprigt
Skriv ut
Ingredienser
- 20 färska dadlar
- 1 dl slätt jordnötssmör, osockrat
- 1 vaniljstång
- 2 dl puffat ris
- 1 ½ dl salta jordnötter
- 80 g mörk choklad
- 1 ½ tsk kokosfett
Gör så här:
- Kärna ur dadlarna och lägg dem tillsammans med jordnötssmöret i en matberedare.
- Skåra vaniljstången, skrapa ur fröna och låt dem följa i beredaren. Kör till kolaseg konsistens.
- Blanda smeten med puffat ris och nötter. Smeten är seg så här krävs lite handstyrka.
- Klä en brödform 10 *20 cm med bakplåtspapper upp över kanterna och tryck i smeten med en lätt oljad sked till en jämn yta.
- Smält chokladen i micro eller i skål över ett vattenbad. Rör i kokosfett för att chokladen ska bli aningen mjukare och lättare att skära när den stelnar.
- Häll chokladen över ytan och ställ plant i frysen i en halvtimma. Ta ut, lyft upp från formen och skär i bitar.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.