Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 november 2017

Hemmagjort godis med dadlar och jordnötter

Lands bloggare Katarina Ekeström bjuder på ett enkelt, snabbt och barnvänligt recept utan brännrisk. Bäst av allt? Inget vitt socker.

 Foto: Katarina Ekeström
Foto: Katarina Ekeström

Läs också: Så gör du egen Snickers-Bounty

Nyttigt godis – kolasegt och jordnötsknaprigt

Skriv ut

Ingredienser

  • 20 färska dadlar
  • 1 dl slätt jordnötssmör, osockrat
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl puffat ris
  • 1 ½ dl salta jordnötter
  • 80 g mörk choklad
  • 1 ½ tsk kokosfett

Gör så här:

  1. Kärna ur dadlarna och lägg dem tillsammans med jordnötssmöret i en matberedare.
  2. Skåra vaniljstången, skrapa ur fröna och låt dem följa i beredaren. Kör till kolaseg konsistens.
  3. Blanda smeten med puffat ris och nötter. Smeten är seg så här krävs lite handstyrka.
  4. Klä en brödform 10 *20 cm med bakplåtspapper upp över kanterna och tryck i smeten med en lätt oljad sked till en jämn yta.
  5. Smält chokladen i micro eller i skål över ett vattenbad. Rör i kokosfett för att chokladen ska bli aningen mjukare och lättare att skära när den stelnar.
  6. Häll chokladen över ytan och ställ plant i frysen i en halvtimma. Ta ut, lyft upp från formen och skär i bitar.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen