Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 november 2017

Hemmagjort godis med dadlar och jordnötter

Lands bloggare Katarina Ekeström bjuder på ett enkelt, snabbt och barnvänligt recept utan brännrisk. Bäst av allt? Inget vitt socker.

 Foto: Katarina Ekeström
Foto: Katarina Ekeström

Läs också: Så gör du egen Snickers-Bounty

Nyttigt godis – kolasegt och jordnötsknaprigt

Skriv ut

Ingredienser

  • 20 färska dadlar
  • 1 dl slätt jordnötssmör, osockrat
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl puffat ris
  • 1 ½ dl salta jordnötter
  • 80 g mörk choklad
  • 1 ½ tsk kokosfett

Gör så här:

  1. Kärna ur dadlarna och lägg dem tillsammans med jordnötssmöret i en matberedare.
  2. Skåra vaniljstången, skrapa ur fröna och låt dem följa i beredaren. Kör till kolaseg konsistens.
  3. Blanda smeten med puffat ris och nötter. Smeten är seg så här krävs lite handstyrka.
  4. Klä en brödform 10 *20 cm med bakplåtspapper upp över kanterna och tryck i smeten med en lätt oljad sked till en jämn yta.
  5. Smält chokladen i micro eller i skål över ett vattenbad. Rör i kokosfett för att chokladen ska bli aningen mjukare och lättare att skära när den stelnar.
  6. Häll chokladen över ytan och ställ plant i frysen i en halvtimma. Ta ut, lyft upp från formen och skär i bitar.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen