Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 4 september 2018

Hemmagjord Nutella

Hasselnötssmöret Nutella är otroligt populärt, men innehåller miljöboven palmolja. Så här enkelt gör du ditt eget smör på hasselnöt och kakao!

 Gör ditt eget hasselnötssmör med härlig smak av choklad – perfekt på mackan eller som fyllning i till exempel muffins!
Gör ditt eget hasselnötssmör med härlig smak av choklad – perfekt på mackan eller som fyllning i till exempel muffins! FOTO: Istock

Det här chokladsmöret är lättlagat och underbat gott.

Servera det till jordgubbar eller annan färsk frukt, till våfflor och amerikanska pancakes – eller på nybakt, varmt bröd.

Smöret fungerar också utmärkt som fyllning i tårtor, kakor och muffins eller som topping på cupcakes. Du kan också fylla donuts med ditt hemmagjorda Nutella!

Läs också: Gör ditt eget nyttiga nötsmör!

Hemmagjort Nutella – chokladsmör på burk

Skriv ut

Ingredienser:

  • 300 g hasselnötter
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2.5 dl florsocker
  • 0.3 tsk 

salt
  • 1 dl 
kakao
  • 3 msk neutral olja

Gör så här:

  1. Rosta hasselnötterna i ugnen (200 grader) i cirka 15 min tills de fått bra med färg. Gnugga nötterna hårt i en handduk så det mesta av skalen lossnar.
  2. Mixa nötterna i en matberedare tills du har en krämig massa. Det kan ta en stund tills oljan tränger igenom så ge inte upp.
  3. Blanda i resten av ingredienserna och mixa väl.
  4. Häll ditt chokladsmör i en burk med spännlock och förvara i kylen.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen