Recept 4 september 2018
Hemmagjord Nutella
Hasselnötssmöret Nutella är otroligt populärt, men innehåller miljöboven palmolja. Så här enkelt gör du ditt eget smör på hasselnöt och kakao!
Det här chokladsmöret är lättlagat och underbat gott.
Servera det till jordgubbar eller annan färsk frukt, till våfflor och amerikanska pancakes – eller på nybakt, varmt bröd.
Smöret fungerar också utmärkt som fyllning i tårtor, kakor och muffins eller som topping på cupcakes. Du kan också fylla donuts med ditt hemmagjorda Nutella!
Läs också: Gör ditt eget nyttiga nötsmör!
Hemmagjort Nutella – chokladsmör på burk
Skriv ut
Ingredienser:
- 300 g hasselnötter
- 1 tsk vaniljpulver
- 2.5 dl florsocker
- 0.3 tsk salt
- 1 dl kakao
- 3 msk neutral olja
Gör så här:
- Rosta hasselnötterna i ugnen (200 grader) i cirka 15 min tills de fått bra med färg. Gnugga nötterna hårt i en handduk så det mesta av skalen lossnar.
- Mixa nötterna i en matberedare tills du har en krämig massa. Det kan ta en stund tills oljan tränger igenom så ge inte upp.
- Blanda i resten av ingredienserna och mixa väl.
- Häll ditt chokladsmör i en burk med spännlock och förvara i kylen.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.