Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 april

Hildas kardemummabullar

Gillar du det goda i bullens mitt? Då är Hilda Kirkhoffs kardemullabullar som skapta för dig. Jösses, så gott!

 Hilda Kirkhoffs kardemummabullar är saftiga, fluggiga och smakrika.
Hilda Kirkhoffs kardemummabullar är saftiga, fluggiga och smakrika.

Hilda Kirkhoff, som vann Hela Sverige bakar 2020, bjuder på sin mormors recept.

Läs också: Baka knäckig ryttarkaka

Hildas kardemummabullar – mumsigaste baket!

Skriv ut

Ingredienser (16 bullar)

  • 210 grader (varmluftsugn)
  • 50 g jäst (1 paket)
  • 5 dl kall mjölk, 3 %
  • 1 ½ dl vit sirap
  • 1 ägg
  • 1 ½ msk mortlad kardemumma
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 13–15 dl vetemjöl special
  • Fyllning
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl farinsocker
  • 2 msk mortlad kardemumma
  • 1 msk vetemjöl
  • Sockerlag
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 ½ dl strösocker
  • Topping
  • 2 msk mortlad kardemumma
  • ¾ dl rörsocker
  • ½ dl strösocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen lösts upp. Använd gärna en köksassistent eller elvisp med degkrokar.
  2. Tillsätt sirap, ägg, kardemumma och smör. Arbeta in mjölet lite i taget. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Arbeta degen 12–15 minuter tills den är elastisk och släpper från kanterna. Täck bunken med plastfolie och lägg över en bakduk. Låt degen jäsa i rumsvärme i 1 ½ timme.
  4. Förbered under tiden fyllningen. Vispa ihop smör, farinsocker, kardemumma och vetemjöl.
  5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en 1 cm tjock rektangulär platta.
  6. Bred på ett jämnt lager med fyllning. Rulla ihop till en rulle och dela i 16 bitar.
  7. Lägg bullarna tätt på en plåt eller i en långpanna med bakplåtspapper. De ska sitta ihop när man tar ut dem ur ugnen, men tänk på att de ska få plats att jäsa.
  8. Låt bullarna jäsa 45 minuter under bakduk. Gör under tiden sockerlagen. Mät upp vatten och socker och koka upp tills sockerkristallerna smält. Låt svalna.
  9. Blanda mortlad kardemumma, rörsocker och strösocker till toppingen.
  10. Grädda bullarna mitt i ugnen i ungefär 15 minuter. Använder du en form med högre kanter så kan bullarna behöva stå inne lite längre.

Recept: Hilda Kirkhoff

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen