Recept 13 juni 2018
Marängtårta med vaniljkräm – himmelskt god
Lands bloggare Trä, hops och kärlek har gjort en försvinnande god marängtårta med vaniljkräm. Förbered innehållet en dag i förväg och montera ihop tårtan strax före servering.
Läs också: Så gör du vackra blomtryck med penséer
Marängtårta med vaniljkräm
Skriv ut
Ingredienser:
- Marängbottnar (2 st)
- 6 äggvitor
- 3 dl socker
- Vaniljkräm:
- 3 äggulor
- 1 dl socker
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- Fyllning:
- Skivade jordgubbar
- Vispad grädde
- Vaniljkräm
- Topping:
- Vispad grädde
- Jordgubbar i massor
Gör så här:
- Marängbottnar: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispande.
- Bred ut två rundlar på var sitt bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 100 °C i ca 1,5 timme.
- Vaniljkräm: Vispa äggulor och socker. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång, stäng av plattan och låt dra i 10 minuter.
- Skrapa ur innehållet i vaniljstången och släng bort skalet. Blanda ihop äggsmeten och gräddblandningen, värm i vattenbad tills det tjocknat.
- Låt stå i kylskåp över natten.
- Montera tårtan: Lägg vaniljkräm, vispad grädde och skivade jordgubbar på en marängbotten. Montera sedan den andra marängbotten ovanpå.
- Toppa tårtan med vispad grädde och massor av jordgubbar.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.