Recept 31 januari 2020
Hjärtgrottor med drottningsylt
Hjärtgrottor är en variant på klassiska hallongrottor. Här fyllda med drottningsylt i en hjärtformad grop. Mums!
Receptet kommer från boken Kakburken – hela Sveriges bästa bakverk av Mia Öhrn.
Mia tipsar!
”Alexandra Lindberg, som har skapat receptet, använder ett litet hjärtformat verktyg för att göra gropen, men jag testade skaftet till en kniv och skaftet till en barnmatssked och det funkade också bra. Tryck skaftet först till höger och sedan till vänster i mitten av kakan.”
Läs också: Saftig sockerkaka – recept!
Hjärtgrottor med drottningsylt
Skriv ut
Ingredienser (30 stycken):
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g rumsvarmt smör
- cirka 1/2 dl drottningsylt till fyllning
Gör så här:
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt smöret. Nyp ihop med fingertopparna eller kör ihop i en matberedare.
- Rulla degen till små bollar och lägg i pappersformar.
- Gör en hjärtformad grop och fyll med lite sylt.
- Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10–15 minuter.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.