Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 november 2021

Hjortstek med rostad pumpa och rosépeppar

Mustiga höstsmaker i smakfulla höstfärger. Hjortstek med rostad pumpa och rosépeppar kan bli höstens paradrätt!

 Höstens paradrätt – hjortstek med rostad pumpa och rosépeppar.
Höstens paradrätt – hjortstek med rostad pumpa och rosépeppar. FOTO: Magnus Skoglöf

Vilda maker från skogen, det är mat för en jägare det, tycker jägarkocken Anders Levén som har sammanställt den härliga kokboken Laga mer vilt.

Detta härliga recept på hjortstek med rostad pumpa och rosépeppar kommer från hans fina bok. En riktig höstfesträtt!

Jägaren tipsar!

”Pumpan har alltid varit självklar när man äter stek i Danmark. Nu ser jag att den används flitigt även i Sverige, vilket är härligt. Pumpa är både gott och färgglatt.”

Läs också: Nyttiga morotsfrallor

Hjortstek med rostad pumpa och rosépeppar

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 kg innanlår av kron- eller dovhjort
  • 8 skivor bacon
  • 2 msk riven ingefära
  • salt
  • svartpeppar
  • steksnöre
  • smör
  • 2 stora grovhackade rödlökar
  • 1 1/2 dl balsamvinäger
  • 1 1/2 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning kalv- eller hönsbuljong
  • 1 kg butternutpumpa
  • olja
  • hel rosépeppar

Gör så här:

  1. Fläk ut innanlåret. Stek baconet. Bred insidan av köttet med ingefära, salt och peppar. Lägg baconskivorna över hela ytan och rulla ihop köttet hårt. Bind med steksnöre.
  2. Bryn köttet runtom i en gryta med smör. Lägg i rödlök och häll i all vätska.
  3. Ugnsstek köttet långsamt i en 130 grader varm ugn tills det når en kärntemperatur på 62 grader.
  4. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Lägg dem i en ugnsform, ringla över lite olja och salta och peppra. Ställ in formen i ugnen och rosta pumpan i minst 35 minuter.
  5. Servera köttet skivat med pumpa, rosépeppar och sky.

Recept: Anders Levén

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen