Recept 19 januari 2022
Högrevsgryta med syrad grädde
Klassisk gryta med en fräsch gräddklick till, det är gott det! Starta middagen tidigt och låt gryta gå klar och musta till sig - alla kommer älska den!
Att en gryta är bland det godaste som finns, det vet alla. Den här grytan är lättlagad och supergod och passar perfekt en helgdag då den kokar samman alla smaker under två timmar. Syrad grädde hittar du i din butik, den ger lite extra syra som passar bra till sötman i grytan. Och missa inte sambal oeleken, ger sting! Receptet kommer från Arla.
Högrevsgryta med syrad grädde
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 600 g högrev
- 2 gula lökar
- 1 röd paprika
- 3 msk smör
- 1 tsk salt
- 3 dl kalvbuljong
- 1 msk sambal oelek
- 2 dl syrad grädde 30 %
- Servera till:
- 3 dl ris
- ½ dl hackad bladpersilja
Gör så här:
- Skär köttet i 2 x 2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
- Bryn lök och paprika i hälften av smöret, lägg åt sidan. Salta och bryn köttet i resten av smöret.
- Lägg det brynta köttet och hälften av löken och paprikan i en gryta. Häll över buljong och sambal, koka upp.
- Låt köttet sjuda tills det är mört, i cirka 2 timmar.
- Tillsätt den syrade grädden, resten av löken och paprikan. Smaka ev av med mer salt.
- Blanda alla ingredienser till spetskålsalladen. Servera grytan med riset och salladen. Toppa gärna med persilja.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.