Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 2 september 2016

Höstens godaste! Bjud på superenkla plommoncupcakes

Har du plommon i massor i trädgården? Baka våra enkla och supergoda plommonmuffins.

FOTO: Malin Karlunden

Detta behöver du

2,25 dl strösocker
3 st ägg
2,25 dl vetemjöl
0,75 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
6 st plommon
Smör
Pärlsocker
Florsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjölet uppblandat med bakpulver och vaniljsocker. Häll det i 12 muffinsformar, som helst ska stå i en muffinsplåt.

2. Kärna ur plommonen och dela dem i fyra skivor. Tryck ner två skivor i varje muffins. Skiva lite smör över och strö pärlsocker överst.

3. Sätt in formen i den uppvärmda ugnen. Grädda i ca 12-14 minuter. När de svalnat lite pudra florsocker över.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen