Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 februari

Hummus med tillbehör

Gott, mustigt och nyttigt. Gör en röra på kikärter, hummus, och njut den med goda tillbehör - grönsaker och bröd och lite yoghurt. Supergott i varje tugga.

 Färgglatt och härligt med hummus på tallriken.
Färgglatt och härligt med hummus på tallriken. FOTO: Katarina Ekeström

Hummus har kommit att bli en riktig favoriträtt för många och i denna variant är den både enkel att göra och god att njuta. Receptet är skapat av tidningen Lands receptmakare Katarina Ekeström.

Läs också: Gott hälsosnack av kikärter

Hummus med tillbehör

Skriv ut

Ingredienser (4-5 personer)

  • Hummus:
  • 2 burkar kikärter, cirka 500 g avrunnen vikt
  • 1/2 dl ljus tahini, sesampasta
  • 1 citron, saften
  • 1 stor vitlöksklyfta, riven
  • 2 krm mald spiskummin
  • 3/4 - 1 tsk salt
  • Vatten
  • Olivolja
  • Paprikapulver
  • Toppning:
  • Rostad paprika
  • Stekt grillost, i tärningar
  • Halverade småtomater
  • Gurka, tärnad
  • Skivad rödlök
  • Oliver
  • Feferoni
  • Tillbehör:
  • Pitabröd, rostade
  • Grekisk yoghurt
  • Ajvar relish

Gör så här:

  1. Häll av kikärtorna och lägg dem i en blender eller en matberedare tillsammans med tahini, citronsaft, vitlök, spiskummin och salt. Kör igång maskinen och stanna eventuellt någon gång för att fösa ner kikärtor från kanterna.
  2. Smaka av och späd försiktigt med vatten. Lite, lite den får inte bli lös. Kör tills du har en ljus, slät och krämig hummus. Bred ut på ett fat, droppa på olja och dutta över lite paprikapulver.
  3. Dekorera fatet med toppingen. Servera med pitabröd och ett par skålar med ajvar relish och tjock yoghurt.

Recept och foto: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen