Recept 9 februari
Hummus med tillbehör
Gott, mustigt och nyttigt. Gör en röra på kikärter, hummus, och njut den med goda tillbehör - grönsaker och bröd och lite yoghurt. Supergott i varje tugga.
Hummus har kommit att bli en riktig favoriträtt för många och i denna variant är den både enkel att göra och god att njuta. Receptet är skapat av tidningen Lands receptmakare Katarina Ekeström.
Läs också: Gott hälsosnack av kikärter
Hummus med tillbehör
Skriv ut
Ingredienser (4-5 personer)
- Hummus:
- 2 burkar kikärter, cirka 500 g avrunnen vikt
- 1/2 dl ljus tahini, sesampasta
- 1 citron, saften
- 1 stor vitlöksklyfta, riven
- 2 krm mald spiskummin
- 3/4 - 1 tsk salt
- Vatten
- Olivolja
- Paprikapulver
- Toppning:
- Rostad paprika
- Stekt grillost, i tärningar
- Halverade småtomater
- Gurka, tärnad
- Skivad rödlök
- Oliver
- Feferoni
- Tillbehör:
- Pitabröd, rostade
- Grekisk yoghurt
- Ajvar relish
Gör så här:
- Häll av kikärtorna och lägg dem i en blender eller en matberedare tillsammans med tahini, citronsaft, vitlök, spiskummin och salt. Kör igång maskinen och stanna eventuellt någon gång för att fösa ner kikärtor från kanterna.
- Smaka av och späd försiktigt med vatten. Lite, lite den får inte bli lös. Kör tills du har en ljus, slät och krämig hummus. Bred ut på ett fat, droppa på olja och dutta över lite paprikapulver.
- Dekorera fatet med toppingen. Servera med pitabröd och ett par skålar med ajvar relish och tjock yoghurt.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.