Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 april

Inlagd fänkålssill med citron

Fänkål! Citron! Och så sill! Tillsammans blir det en riktigt fin kombination som passar perfekt på buffébordet! Receptet är skapat av Lands receptmakerska Caroline Hofberg och det är välsmakande sill i bästa sällskap.

 Vackert och gott i samma rätt!
Vackert och gott i samma rätt! FOTO: Ove Lindfors

Sill är en perfekt bufférätt, inte nog med att den är nyttig och god, den kan smakmässigt varieras i det oändliga. Det här sillreceptet har receptmakaren och kokboks-författaren Caroline Hofberg skapat unikt för Land – laga och njut!

Inlagd fänkålssill med citron

Skriv ut

Ingredienser (8 bufféportioner):

  • 2 förpackningar inläggningssill à 420 g
  • 1 rödlök
  • ½ fänkålsstånd
  • 1 ekologisk citron
  • Lag:
  • 1 dl ättikssprit, 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 msk fänkålsfrö

Gör så här:

  1. Koka upp ingredienserna till lagen och rör tills sockret löst sig. Låt kallna.
  2. Skölj sillfiléerna och skär i portionsstora bitar. Skala löken och tvätta fänkål och citron.
  3. Skiva grönsaker och citron.
  4. Varva sill, lök, fänkål och citron i en ren glasburk som rymmer cirka 1 liter.
  5. Häll över lagen, som ska täcka sillen.
  6. Låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen