Recept 24 december 2018
Inlagd rödlökssill med dill
En snabb och enkel inlagd sill med rödlök och dill. Perfekt på julbordet!
Med den färdigköpta inläggningssillen är det enkelt att göra sin egen goda inlagda julsill. Den här varianten får fin smak och färg av rödlök och dill.
Läs också: Klassisk inlagd glasmästarsill
Inlagd rödlökssill med dill
Skriv ut
Ingredienser: (8 bufféportioner)
- 2 förpackningar inläggningssill à 420 g
- 2 rödlökar
- 2 dl grovhackad dill
- 2 lagerblad
- Lag
- 1 dl ättikssprit, 12 procent
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 10 vitpepparkorn
- 5 kryddnejlikor
- 1 tsk kryddpepparkorn
Gör så här:
- Koka ihop ingredienserna till lagen någon minut. Låt kallna.
- Skölj sillen, låt rinna av och skär filéerna i bitar. Skiva löken tunt.
- Varva sill, lök, dill och lagerblad i en väl rengjord burk. Häll över lagen och låt stå kallt några timmar innan servering.