Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 24 december 2018

Inlagd rödlökssill med dill

En snabb och enkel inlagd sill med rödlök och dill. Perfekt på julbordet!

 Rödlökssill är en riktig julklassiker.
Rödlökssill är en riktig julklassiker. FOTO: Ove Lindfors

Med den färdigköpta inläggningssillen är det enkelt att göra sin egen goda inlagda julsill. Den här varianten får fin smak och färg av rödlök och dill.

Läs också: Klassisk inlagd glasmästarsill

Inlagd rödlökssill med dill

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner)

  • 2 förpackningar inläggningssill à 420 g
  • 2 rödlökar
  • 2 dl grovhackad dill
  • 2 lagerblad
  • Lag
  • 1 dl ättikssprit, 12 procent
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 10 vitpepparkorn
  • 5 kryddnejlikor
  • 1 tsk kryddpepparkorn

Gör så här:

  1. Koka ihop ingredienserna till lagen någon minut. Låt kallna.
  2. Skölj sillen, låt rinna av och skär filéerna i bitar. Skiva löken tunt.
  3. Varva sill, lök, dill och lagerblad i en väl rengjord burk. Häll över lagen och låt stå kallt några timmar innan servering.

Recept: Caroline Hofberg

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen