Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 24 december 2018

Inlagd rödlökssill med dill

En snabb och enkel inlagd sill med rödlök och dill. Perfekt på julbordet!

 Rödlökssill är en riktig julklassiker.
Rödlökssill är en riktig julklassiker. FOTO: Ove Lindfors

Med den färdigköpta inläggningssillen är det enkelt att göra sin egen goda inlagda julsill. Den här varianten får fin smak och färg av rödlök och dill.

Läs också: Klassisk inlagd glasmästarsill

Inlagd rödlökssill med dill

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner)

  • 2 förpackningar inläggningssill à 420 g
  • 2 rödlökar
  • 2 dl grovhackad dill
  • 2 lagerblad
  • Lag
  • 1 dl ättikssprit, 12 procent
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 10 vitpepparkorn
  • 5 kryddnejlikor
  • 1 tsk kryddpepparkorn

Gör så här:

  1. Koka ihop ingredienserna till lagen någon minut. Låt kallna.
  2. Skölj sillen, låt rinna av och skär filéerna i bitar. Skiva löken tunt.
  3. Varva sill, lök, dill och lagerblad i en väl rengjord burk. Häll över lagen och låt stå kallt några timmar innan servering.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen