Recept 9 december 2020
Inlagd sill med lagerblad och kryddpeppar
Ibland vill man bara ha en vanlig sill. Duka fram en klassisk sillinläggning på rödlök, morot, kryddpeppar och lagerblad.
Sillinläggningar kan varieras i det oändliga. Denna klassiska blandning blir godast om den får stå och dra i kylskåp i ett dygn.
Servera sedan med koktpotatis eller på ett knäckebröd med stark ost.
Läs också: Baka knapriga rågrutor till buffén
Inlagd sill
Skriv ut
Ingredienser:
- 8 urvattnade sillfiléer
- 3 dl vatten
- 2 dl strösocker
- 1 dl ättiksprit, 12 procent
- 3 rödlökar
- 1 morot
- 18 kryddpepparkorn
- 2 lagerblad
Gör så här:
- Skala och skiva två rödlökar och morot.
- Koka upp ättiksprit, socker, vatten, rödlök, morot, 15 kryddpepparkorn och lagerblad till en lag.
- Låt svalna.
- Lägg sillfiléerna i lagen och ställ att dra i kylskåp i ett dygn.
- Före servering, garnera sillen med skivade rödlöksringar och tre krossade kryddpepparkorn.