Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 december 2020

Inlagd sill med lagerblad och kryddpeppar

Ibland vill man bara ha en vanlig sill. Duka fram en klassisk sillinläggning på rödlök, morot, kryddpeppar och lagerblad.

 Inlagd sill är en älskad klassiker till jul, påsk och midsommar.
Inlagd sill är en älskad klassiker till jul, påsk och midsommar. FOTO: Istock

Sillinläggningar kan varieras i det oändliga. Denna klassiska blandning blir godast om den får stå och dra i kylskåp i ett dygn.

Servera sedan med koktpotatis eller på ett knäckebröd med stark ost.

Läs också: Baka knapriga rågrutor till buffén

Inlagd sill

Skriv ut

Ingredienser:

  • 8 urvattnade sillfiléer
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit, 12 procent
  • 3 rödlökar
  • 1 morot
  • 18 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad

Gör så här:

  1. Skala och skiva två rödlökar och morot.
  2. Koka upp ättiksprit, socker, vatten, rödlök, morot, 15 kryddpepparkorn och lagerblad till en lag.
  3. Låt svalna.
  4. Lägg sillfiléerna i lagen och ställ att dra i kylskåp i ett dygn.
  5. Före servering, garnera sillen med skivade rödlöksringar och tre krossade kryddpepparkorn.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen