Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 mars 2019

Inlagd vinbärssill

Svart vinbärsgelé och kryddpeppar ger påsksillen god smak.

 Påskmaten får här sällskap av en hemgjord inlagd vinbärssill.
Påskmaten får här sällskap av en hemgjord inlagd vinbärssill. FOTO: Ove Lindfors

Inlagd sill på burk i all ära, men hemmagjorda inläggningar är bäst.

Svart vinbärsgelé, krossade kryddpepparkorn och två sorters lök ger smak och vacker färg åt blandningen.

Läs också: Inlagd rödlökssill med dill

Inlagd vinbärssill

Skriv ut

Ingredienser: (6–8 bufféportioner)

  • 1 förpackning inläggningssill, 450 g
  • 1 ½ msk svart vinbärsgelé
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ättikssprit, 12%
  • 6 lätt krossade kryddpepparkorn
  • 1 rödlök
  • 10 centimeter purjolök
  • 2 lagerblad

Gör så här:

  1. Vispa ut gelén i hälften av vattnet i en kastrull, under uppvärmning.
  2. Tillsätt resten av vattnet, socker och ättikssprit. Låt koka ihop ett par minuter. Ta från värmen och blanda i kryddpeppar. Låt kallna.
  3. Dela och skiva rödlöken tunt. Skölj och strimla purjolöken. Skölj sillen i kallt vatten. Skär filéerna i bitar.
  4. Varva sill, lök och lagerblad i en burk.
  5. Häll över lagen, den ska täcka sillen. Täck över och låt smakerna mogna i kylen några timmar.

Recept: Caroline Hofberg

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen