Recept 18 mars 2019
Inlagd vinbärssill
Svart vinbärsgelé och kryddpeppar ger påsksillen god smak.
Inlagd sill på burk i all ära, men hemmagjorda inläggningar är bäst.
Svart vinbärsgelé, krossade kryddpepparkorn och två sorters lök ger smak och vacker färg åt blandningen.
Läs också: Inlagd rödlökssill med dill
Inlagd vinbärssill
Skriv ut
Ingredienser: (6–8 bufféportioner)
- 1 förpackning inläggningssill, 450 g
- 1 ½ msk svart vinbärsgelé
- 2 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 1/2 dl ättikssprit, 12%
- 6 lätt krossade kryddpepparkorn
- 1 rödlök
- 10 centimeter purjolök
- 2 lagerblad
Gör så här:
- Vispa ut gelén i hälften av vattnet i en kastrull, under uppvärmning.
- Tillsätt resten av vattnet, socker och ättikssprit. Låt koka ihop ett par minuter. Ta från värmen och blanda i kryddpeppar. Låt kallna.
- Dela och skiva rödlöken tunt. Skölj och strimla purjolöken. Skölj sillen i kallt vatten. Skär filéerna i bitar.
- Varva sill, lök och lagerblad i en burk.
- Häll över lagen, den ska täcka sillen. Täck över och låt smakerna mogna i kylen några timmar.