Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 mars 2019

Inlagd vinbärssill

Svart vinbärsgelé och kryddpeppar ger påsksillen god smak.

 Påskmaten får här sällskap av en hemgjord inlagd vinbärssill.
Påskmaten får här sällskap av en hemgjord inlagd vinbärssill. FOTO: Ove Lindfors

Inlagd sill på burk i all ära, men hemmagjorda inläggningar är bäst.

Svart vinbärsgelé, krossade kryddpepparkorn och två sorters lök ger smak och vacker färg åt blandningen.

Läs också: Inlagd rödlökssill med dill

Inlagd vinbärssill

Skriv ut

Ingredienser: (6–8 bufféportioner)

  • 1 förpackning inläggningssill, 450 g
  • 1 ½ msk svart vinbärsgelé
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ättikssprit, 12%
  • 6 lätt krossade kryddpepparkorn
  • 1 rödlök
  • 10 centimeter purjolök
  • 2 lagerblad

Gör så här:

  1. Vispa ut gelén i hälften av vattnet i en kastrull, under uppvärmning.
  2. Tillsätt resten av vattnet, socker och ättikssprit. Låt koka ihop ett par minuter. Ta från värmen och blanda i kryddpeppar. Låt kallna.
  3. Dela och skiva rödlöken tunt. Skölj och strimla purjolöken. Skölj sillen i kallt vatten. Skär filéerna i bitar.
  4. Varva sill, lök och lagerblad i en burk.
  5. Häll över lagen, den ska täcka sillen. Täck över och låt smakerna mogna i kylen några timmar.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen