Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 mars 2018

Inlagda gröna tomater

Vad gör man när man har för många gröna tomater? Man lägger in dem så klart.

FOTO: Istock

Att ha en burk med inlagda tomater eller andra picklade grönsaker är alltid en lyx. Och särskilt lyxigt blir det om innehållet är små gröna tomater.

Läs också: Så fixar du stekta gröna tomaterChutney på gröna tomater – gudomligt god

Inlagda gröna tomater

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 kg gröna tomater
  • 2 liter vatten
  • 1 msk salt
  • Inläggning:
  • 2 dl ättiksprit (12%)
  • 3 dl vatten
  • 2,5 dl socker
  • 1 timme färsk ingefära
  • 3 kryddnejlikor
  • 7 vitpepparkorn
  • 1 kanelstång (valfritt)

Gör så här

  1. Sterilisera dina burkar först. Koka dem i vatten eller värm dem i 120 grader i ugn.
  2. Skölj tomaterna, ta bort fästet och picka några hål i skalen med en tandpetare eller knivudd.
  3. Koka upp 2 liter vatten och 1 msk salt i en stor kastrull.
  4. Låt tomaterna sjuda i 2 minuter. Ta upp tomaterna och låt dem rinna av i ett durkslag.
  5. Koka upp alla ingredienserna till inläggningslagen i en stor kastrull. Rör så att sockret löser upp sig.
  6. Lägg i tomaterna och sjud dem i 10 minuter. Tillsätt eventuellt kryddor. Det gör inget om tomaterna går sönder i skalet. Stora gröna tomater kan du koka in i halvor.
  7. Ta upp tomaterna och fördela dem i dina burkar.
  8. Låt lagen koka upp och koka i några minuter.
  9. Häll lagen över tomaterna.
  10. Sätt på lock direkt och sätt att svalna!
  11. Förvara mörkt och svalt. Inlagda tomater håller sig då ett år.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen