Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 maj

Inlagda körsbär med stjärnanis och ingefära

Spara sommarens smaker på burk. Här är ett härligt recept på inlagda körsbärstomater med smak av stjärnanis och ingefära.

 Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Läs också: Chutney på gröna tomater

Inlagda körsbär

Skriv ut

Ingredienser (cirka 1 liter)

  • ca 8 dl körsbär
  • 2 lagerblad
  • Lag:
  • 3 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 6 kryddpepparkorn
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 stjärnanis
  • 1 bit färsk ingefära

Gör så här:

  1. Skölj bären och lägg dem i rena, varma burkar. Lägg i lagerbladen.
  2. Koka upp ingredienserna till lagen och koka några minuter tills sockret smält.
  3. Häll den varma lagen över bären och sätt på lock. Förvara mörkt och svalt eller i kylskåp.
  4. Körsbären är färdiga att äta efter cirka 2 veckor.

Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen