Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 maj 2019

Inlagda körsbär med stjärnanis och ingefära

Spara sommarens smaker på burk. Här är ett härligt recept på inlagda körsbärstomater med smak av stjärnanis och ingefära.

 Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Läs också: Chutney på gröna tomater

Inlagda körsbär

Skriv ut

Ingredienser (cirka 1 liter)

  • ca 8 dl körsbär
  • 2 lagerblad
  • Lag:
  • 3 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 6 kryddpepparkorn
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 stjärnanis
  • 1 bit färsk ingefära

Gör så här:

  1. Skölj bären och lägg dem i rena, varma burkar. Lägg i lagerbladen.
  2. Koka upp ingredienserna till lagen och koka några minuter tills sockret smält.
  3. Häll den varma lagen över bären och sätt på lock. Förvara mörkt och svalt eller i kylskåp.
  4. Körsbären är färdiga att äta efter cirka 2 veckor.

Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen