Recept 17 juni 2022
Inlagda sill på matjesvis
Carolines Hofbergs inlagda sill påminner om matjessill. Jättegott till midsommarbuffén.
Lands Caroline Hofberg gör sin inlagda sill på ett sätt som påminner om matjessill – med malt sandelträ i lagen. Sandelträ är ett doftande träslag som ger både ansjovis och matjessill sin speciella röda färg, men också söt och kryddig smak. Jag beställde sandelträ från Borgeby kryddgård (www.borgebykryddgard.se)
Läs också: Anjovisröra med forellrom
Inlagda sill på matjesvis
Skriv ut
Ingredienser
- 8 bufféportioner
- 2 förpackningar inläggningssill à 420 g
- 1 liten gul lök
- 2 tsk gult senapsfrö
- 3 lagerblad
- Lag
- 1 dl ättikssprit
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- ½ msk malet sandelträ
Gör så här
- Rör/vispa ihop ättikssprit, socker, vatten och sandelträ tills socker och sandelträ löser sig.
- Skölj sillen och skär i bitar.
- Skala och skiva löken tunt. Varva sill, lök och kryddor i en väl rengjord burk. Häll på lagen.
- Låt stå kallt minst 1 dygn.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.