Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 juni

Inlagda sill på matjesvis

Carolines Hofbergs inlagda sill påminner om matjessill. Jättegott till midsommarbuffén.

 Caroline Hofbergs inlagda sill på matjesvis.
Caroline Hofbergs inlagda sill på matjesvis. FOTO: Ove Lindfors

Lands Caroline Hofberg gör sin inlagda sill på ett sätt som påminner om matjessill – med malt sandelträ i lagen. Sandelträ är ett doftande träslag som ger både ansjovis och matjessill sin speciella röda färg, men också söt och kryddig smak. Jag beställde sandelträ från Borgeby kryddgård (www.borgebykryddgard.se)

Läs också: Anjovisröra med forellrom

Inlagda sill på matjesvis

Skriv ut

Ingredienser

  • 8 bufféportioner
  • 2 förpackningar inläggningssill à 420 g
  • 1 liten gul lök
  • 2 tsk gult senapsfrö
  • 3 lagerblad
  • Lag
  • 1 dl ättikssprit
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • ½ msk malet sandelträ

Gör så här

  1. Rör/vispa ihop ättikssprit, socker, vatten och sandelträ tills socker och sandelträ löser sig.
  2. Skölj sillen och skär i bitar.
  3. Skala och skiva löken tunt. Varva sill, lök och kryddor i en väl rengjord burk. Häll på lagen.
  4. Låt stå kallt minst 1 dygn.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen