Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 november 2018

Ischoklad med saffran

Ischoklad med saffran och vit choklad i en härlig och snabb konfekt.

 Ischoklad hör julen till. Baka gärna med saffran för en extra twist.
Ischoklad hör julen till. Baka gärna med saffran för en extra twist. FOTO: Thomas Carlgren

Vad vore väl julen utan traditionen med alla ljuvliga godsaker? Ischoklad med vit choklad och saffran är en liten tvist på det klassiska julgodiset som går hem hos både barn och vuxna.

Och kom ihåg – är de små får man ta två!

Läs också: Lättlagad chokladtryffel med rostade frön

Ischoklad med saffran

Skriv ut

Ingredienser: (30 formar)

  • 100 g kokosfett
  • 200 g vitchoklad
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk strösocker

Gör så här:

  1. Smält kokosfett och choklad tillsammans i en skål över vattenbad.
  2. Mortla saffran och socker till ett pulver.
  3. Rör ner saffranet i chokladsmeten.
  4. Låt smeten svalna något och häll sedan upp i små aluminiumformar. Dekorera med lite riven mörkchoklad, när ischokladen stelnat.

Recept: Katarina Carlgren

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen