Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 november 2018

Ischoklad med saffran

Ischoklad med saffran och vit choklad i en härlig och snabb konfekt.

 Ischoklad hör julen till. Baka gärna med saffran för en extra twist.
Ischoklad hör julen till. Baka gärna med saffran för en extra twist. FOTO: Thomas Carlgren

Vad vore väl julen utan traditionen med alla ljuvliga godsaker? Ischoklad med vit choklad och saffran är en liten tvist på det klassiska julgodiset som går hem hos både barn och vuxna.

Och kom ihåg – är de små får man ta två!

Läs också: Lättlagad chokladtryffel med rostade frön

Ischoklad med saffran

Skriv ut

Ingredienser: (30 formar)

  • 100 g kokosfett
  • 200 g vitchoklad
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk strösocker

Gör så här:

  1. Smält kokosfett och choklad tillsammans i en skål över vattenbad.
  2. Mortla saffran och socker till ett pulver.
  3. Rör ner saffranet i chokladsmeten.
  4. Låt smeten svalna något och häll sedan upp i små aluminiumformar. Dekorera med lite riven mörkchoklad, när ischokladen stelnat.

Recept: Katarina Carlgren

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen